Тютюнопушенето е проблем, с който много хора се опитват да

...
Тютюнопушенето е проблем, с който много хора се опитват да
Коментари Харесай

Как да откажем цигарите

Тютюнопушенето е проблем, с който доста хора се пробват да се оправят, тъй като схващат, че от него изгода няма. На доктрина отводът звучи като нещо елементарно, само че въобще не е по този начин, тъй като тялото ни развива взаимозависимост към никотина.

 Какво се случва, когато откажем цигарите
Какво се случва, когато откажем цигарите

Истината не е по този начин розова

Това обаче надалеч не значи, че би трябвало да спрем с опитите да откажем цигарите. Ето за какво от Best Life са се свързали с Фиона Ламб, клиничен хипнотерапевт, профилиран в пристрастяването, с цел да схванат по какъв начин можем да се отървем от нездравословния табиет.

Промяната

Ламб поучава да сменим марката цигари, която сме привикнали да си купуваме. Защото ще бъде нещо друго от това, с което сме привикнали. Това, несъмнено, не ни подсигурява, че вълшебен ще спрем да пушим, само че тук пък идва идната значима стъпка.

 Електронните цигари също са канцерогенни
Електронните цигари също са канцерогенни

... въпреки и по-малко от елементарните

Волята

 Снимка 383750

Звучи тривиално, само че тя е доста значима. Без нея е безпочвено да вършим каквито и да било опити. Когато ни се прииска да изпушим първата цигара за деня, би трябвало да проявим воля и да не го вършим.

Кафето

 Снимка 383751

Трябва да спрем кафето или най-малко да го ограничим до едно дневно. Причината е доста елементарна - високите равнища на кофеин въздействат зле на нервната ни система, която пък е подложена на офанзива от никотиновия апетит.

Млякото

 Снимка 372325

Нещото, което може да ни откаже от цигарите, е чаша прясно мляко с всяка изпушена цигара. Защото млякото и млечните артикули вършат усета на цигарите в действителност неприветлив.

 Храната и депресията - какво да заобикаляме
Храната и депресията - какво да заобикаляме

Как да не зареждаме неразположението си
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР