Тютюнопушенето е една от водещите причини за развитие на редица

...
Тютюнопушенето е една от водещите причини за развитие на редица
Коментари Харесай

Експерти! Спрете тези храни, ако искате да откажете цигарите

Тютюнопушенето е една от водещите аргументи за развиване на редица болести и гибел. Ако сте взели новогодишно решение да се преборите с нездравословния недостатък, няколко експертни съвета могат да ви бъдат от изгода, написа в. " Дейли експрес ", представен от Българска телеграфна агенция.

Специалисти от английската Национална здравна работа припомнят, че тютюнопушенето предизвиква седем от 10 случая на белодробен рак, и покачва заплахата от развиване и на други злокачествени болести, заболявания на сърцето, инфаркт, инсулт.

Известно е, че никотинът в цигарите е мощно пристрастяващ, което затруднява битката на закоравелите пушачи с нездравословния недостатък. Тези обаче, които въпреки всичко са решили да поведат сложната борба, могат за начало да създадат дребни промени в храненето.

Според специалистите има шест храни и питиета, които човек би трябвало да се опита да заобикаля, в случай че е решил да откаже цигарите.

На първо място това е месото. Мнозина пушачи евентуално ще признаят, че най-блага им се коства цигарата след вечеря. Американско проучване е открило, че месото, както и някои други храни, вършат цигарите още по-удовлетворяващи.

" С оглед на това заменете обичания си стек или бургер с вегетарианска пица ", поучават специалистите.

Към категорията на продуктите, които усъвършенстват усета на цигарите, експертите причисляват и пет питиета - алкохол, газирани питиета, кока-кола, кафе и чай. Вместо тях е целесъобразно да се пият вода и плодови или зеленчукови сокове.

Експертите припомнят, че храни като сиренето, плодовете и зеленчуците утежняват усета на цигарите, и е желателно да се употребяват по-често, в случай че човек е решил да се пребори с нездравословния недостатък.

Извън измененията в храненето експертите предлагат още няколко тактики в битката против тютюнопушенето - заграждане с непушачи, евакуиране на профилирани приложения, терапия, заместваща никотина, неизменност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР