Тютюнопроизводители заплашват с безсрочни протести заради решението на държавата да

...
Тютюнопроизводители заплашват с безсрочни протести заради решението на държавата да
Коментари Харесай

Тютюнопроизводителите заговориха за безсрочни протести

Тютюнопроизводители заплашват с безсрочни митинги поради решението на страната да наложи корпоративен налог върху националните доплащания, получени предходната година.

Малка група тютюнопроизводители от съдружие „ Басма “ се събраха на площада в Хаджидимово и обявиха, че няма да се огънат под натиска на репресивната държавна машина. Те настояват, че втора седмица са подложени на тормоз с писма и позвънявания от чиновници на Национална агенция за приходите, предава националното радио.

" Тези средства, ние ги получаваме от 2011 година. И в този момент - 2018 година, получаваме писма и телефонни позвънявания, че изискуем корпоративния налог 10% от предходната година “.

Председателят на тютюневото съдружие „ Басма “ Иван Сабахлъков е безапелационен, че желаният корпоративен налог върху доплащанията за референтен интервал не се дължи.

" Протестираме, тъй като аз съм участник, който 2014 година взе решение, че налозите върху тези помощи или така наречен дотации, или както желаят да ги поясняват, са освободени от корпоративния 10-процентов налог ", добави Сабахлъков.

Той попита реторично:

" Политическите партии дали заплащат 10-процентен налог върху дотацията, която взимат от всички нас? Казвам го, че този път продължителността на митингите са с безконечен период. "

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР