Тялото ви има свой собствен език и нещата, които той

...
Тялото ви има свой собствен език и нещата, които той
Коментари Харесай

Грешките на езика на тялото, които могат да ви навредят

Тялото ви има собствен личен език и нещата, които той споделя за вас, не са постоянно положителни. Езикът на тялото ви е толкоз неразделна част от вашата еднаквост, че в по-голямата част от времето вие даже не се замисляте за него. Това неглижиране обаче може да нанесе съществени вреди на вашата професионална кариера.

В TalentSmart направихме прочуване, в което участваха над 1 милион души, и установихме, че повече от 90% от хората, постигнали високи професионални резултати, могат да се похвалят със мощно развита прочувствена просветеност. Тези хора осъзнават какъв брой значима е ролята на невербалните знаци в връзката и знаят по какъв начин да ипозлват езика на тялото си в своя изгода.

Когато работите настойчиво и давате всичко от себе си, с цел да постигнете задачите си, всяко нещо, което може да ви даде даже малко преимущество пред останалите, съставлява потребен инструмент, който да улесни пътя ви към триумфа.

Избягвайте тези невербални гафове, в случай че не желаете кариерата ви да пострада:

1. Преувеличените жестове и мимики се одобряват като знак за това, че не казвате цялата истина или пробвате да прикриете нещо. Придържайте се към по-прости, ненатрапчиви и следени жестове, които демонстрират убеденост и лидерски качества, като да вземем за пример заставане с разперени ръце и открити длани. Този жест демонстрира, че вие нямате какво да криете и сте подготвени да бъдете изцяло откровени с вашия събеседник.

2. Кръстосаните ръце основават физическа бариера, която демонстрира, че не сте отворени към предложенията, идващи от другите хора. Независимо дали се  усмихвате и участвате интензивно в диалога, вашият събеседник ще има възприятието, че не сте изключително заинтригувани от това, което той споделя. Дори в случай че тази позиция просто ви кара да се чувствате удобно, опитвайте да я избягвате, в случай че желаете хората да ви одобряват за открити и ангажирани с диалога.

3. Разминаването сред вашите думи и изражение на лицето ви кара хората да усещат, че нещо не е наред и да подозират, че се пробвате да ги измамите, даже и да не схващат за какво и по какъв метод. Например, една нервна усмивка, до момента в който отхвърляте делово предложение няма да ви помогне да получите това, което фактически желаете. Това просто ще накара другият човек да се усеща неловко и да допусна, че сте намислили нещо.

4. Когато постоянно обръщате тил на другите и заемате позиция малко настрана от вашия събеседник , вие демонстрирате най-малкото липса на интерес и ангажираност по тематиката, в случай че не и съмнение и незаинтересованост към индивида, който приказва. Старайте се да бъдете с лице към вашия събеседник и да наклоните леко главата си настрана, до момента в който го слушате. По този метод вие показвате, че говорещия разполага с цялостното ви внимание.

5. Прегърбената стойка демонстрира пренебрежение. Тя символизира досада и скука. Едва ли ще кажете на шефа си: „ Не знам за какво би трябвало да те чувам “, само че в случай че стоите прегърбени против него, вашето тяло ще го направи вместо вас. Мозъкът ни е програмиран да свързва силата и властта с размера на пространството, което хората заемат. Именно за това изправената стойка с леко дръпнати обратно плещи се приема за силова стойка. Прегърбената стойка, въпреки това, заема по-малко място и затова проектира по-малко сила и мощ.

6. Избягването на зрителен контакт се приема като симптом, че имате нещо да криете, а това поражда подозрение у останалите. Когато избягвате да гледате хората в очите вие показвате липса на убеденост и интерес, а това е нещо, което не можете да си позволите в една мощно конкурентна бизнес среда. Поддържането на зрителен контакт, въпреки това, комуникира убеденост, водачество, мощ и просветеност. Макар че е допустимо да бъдете ангажирани в диалога без да гледате събеседника си в очите, цялостното занемаряване на зрителният контакт може да има отрицателен резултат върху професионалните ви връзки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР