Тялото ни е идеален механизъм, в който се случват много

...
Тялото ни е идеален механизъм, в който се случват много
Коментари Харесай

Ако тези 8 неща се случват с тялото ви, значи нещо не е наред

Тялото ни е съвършен механизъм, в който се случват доста неща едновременно.

То от време на време ни дава характерни знаци, че има потребност от помощ, които, в случай че бъдат пренебрегнати, може да се стигне до съществени здравни проблеми.

BrightSide разкрива тези сигнали, на които постоянно би трябвало да обръщаме внимание:

8. Безсъние, нервност и крампи

Ако имате тези признаци, тялото ви се нуждае от магнезий и калий. За да възстановите тези жизненоважни детайли, прибавете домати, портокали, банани и спанак във вашата ежедневна диета.

7. Суха кожа

Сухотата на кожата може да значи липса на витамин Е. Затова би трябвало да ядете повече зеленчуци, масло, ядки и риба.

6. „ Сладък зъб “

Ако ненадейно почувствате мощно предпочитание да хапнете нещо сладко, това може да е сигнал за стрес, меланхолия или безсилие.

Вашето тяло желае глюкоза. Подарете му я, само че с цел да избегнете натрупването на ненужно тегло, заложете на мрачен шоколад или мед.



5. Желание да се яде лед

Ако откриете, че имате предпочитание да ядете лед, може да имате анемия - дефицит на желязо. Най-добрите източници на желязо са говеждото месо, яйцата и морските блага.

Въпреки това е добре да се консултирате с доктор, изключително в случай че желанието за лед е комбинирано с липса на сила.

4. Кървене на венците

Внезапното или непрекъснато кървене на венците е знак за дефицит на витамин С. В храната си включете следните артикули: цитрусови плодове, спанак, зелени и червени чушки, домати, зеле, карфиол и броколи.

И това е забавно: Съвети за дългоденствие - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

3. Крехки нокти и коса

Вашето тяло ви споделя, че му липсва витамин В. Пийте повече мляко и хапвайте водорасли и гъби.

2. Пръстени към ирисите на окото

Такива пръстени могат да се появят при хора на възраст над 50 години и това е обикновено. Ако обаче се появят при по-млад човек, това е знак за високи равнища на холестерол. Трябва да се консултирате с доктор.

1. „ Гръцки крайник “

Гръцкият крайник, или " мъртвият пръст ", е по-дълъг втори пръст на крайници и това може да е причина за изтръпване и/или дискомфорт върху ставата в основата му.

Това може да направи вашите обувки извънредно неуместни, поради което би трябвало да внимавате за избран вид и жанр, когато ги купувате.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР