Тялото ни е единственият дом, в който живеем 24/7 и

...
Тялото ни е единственият дом, в който живеем 24/7 и
Коментари Харесай

5 супер упражнения, които да правите само с бутилка вода

Тялото ни е единственият дом, в който живеем 24/7 и този, който не можем да напуснем. Но работата и домакинските отговорности постоянно ни карат да забравим, че би трябвало да влагаме малко обич и в него. Тази подготовка, употребяваща единствено бутилка вода, може да ви помогне да ангажирате всички мускули на тялото си и най-хубавото е, че няма да ви отнеме доста време. Напълнете 2 бутилки вода и се пригответе, тъй като тази подготовка за цяло тяло ще разгорещи кръвта ви!
1. Стискане на бутилката

Поставете бутилка сред краката си, тъкмо под чатала. Поставете краката си допустимо най-близо един до различен. Стиснете бутилката, като употребявате вътрешната част на бедрата. Продължете да стискате бутилката и прибавете придвижване на таза: стегнете коремните мускули и наклонете гърба обратно, издърпвайки таза напред. След това преместете бутилката тъкмо сред чатала и коленете и стиснете бутилката с бедрата си. И най-после - бутилката би трябвало да е сред коленете. Правете това упражнение в продължение на 5 минути на всяко равнище.
2. Ритник обратно

Застанете неподвижно на левия си крайник в изправено състояние, като държите десния си крайник сгънат. Вземете бутилка, цялостна с вода във всяка ръка, сгънете ръцете в лактите и дръжте от двете страни на гърдите си. Наведете се леко напред и ритайте с десния крайник, изпъвайки двете ръце зад себе си. Направете 12 повторения с всеки крайник.


3. Цепене на дърва

От изправена поза, с леко свити лакти, дръжте бутилка вода с двете си ръце над дясното рамо. Направете дълга крачка напред с левия крайник. Свийте двете колене и се спуснете в позиция за напад. В същото време спуснете бутилката през тялото си от външната страна на левия крайник. Върнете се в изходна позиция и върнете бутилката, с цел да бъде над дясното рамо. Повторете това придвижване 12 пъти от всяка страна.
4. Вдигане на крайници от седнало състояние

Седнете на стол с изправен тил. Дръжте бутилка вода във всяка ръка и поставете ръцете си в профил. Повдигнете ръцете на височината на раменете и изпънете левия си крайник пред себе си, като повдигнете и бедрото от стола. Спуснете бутилките в профил и сгънете лявото коляно, като държите бедрото над седалката. Направете 10 повторения от всяка страна.
5. Коремни преси със завъртане

Седнете на пода, вземете бутилка вода и я дръжте с две ръце. Повдигнете краката си от пода. Започнете да премествате бутилката от едната страна на тялото си към другата. Правете това упражнение за 1 минута, държейки корема стегнат.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР