Тялото на възрастен рибар бе открито днес край западните брегове

...
Тялото на възрастен рибар бе открито днес край западните брегове
Коментари Харесай

На Халкидики може да няма ток до събота, много туристи си тръгват

Тялото на възрастен риболовец бе намерено през днешния ден край западните крайбрежия на полуостров Халкидики, с което броят на жертвите от снощната стихия доближи 7. Шестима от починалите са чужденци, само че измежду тях, както и измежду стотината ранени, няма българи.

Властите започнаха оглед и оценка на вредите в просторен регион. На доста места ураганен вятър е отнесъл покриви, слънчеви съоръжения и леки структури. Пороите са унищожили и десетки коли.

В. " Етнос " оповестява за проблеми с тока и водоснабдяването, както и за това, че туристи са почнали всеобщо да напущат. Кадри, популяризирани в гръцките медии, демонстрират изцяло унищожени плажни питейни заведения, заведения за хранене и кафенета, както и натрошени стотици шезлонги и чадъри.

Янис Куфидис, ръководител на Търговската камара на Халкидики, споделя, че бизнесът понася огромни загуби и че от четвъртък сутринта доста летуващи - най-вече от Балканите, пристигнали с персоналните си коли - поемат назад. Сред аргументите да съкратят отпуската си е и това, че по курорти и плажове мощно е потърпевша инфраструктурата.

Аварийните служби настояват, че по първични данни към 80% от региона е останал без ток тази заран. За семействата и за бизнеса казусът се утежнява от това, че от 23 часа нощес хладилници и фризери с храна и артикули нямат зареждане.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР