Тялото на украински военен пилот е изплувало в морето край

...
Тялото на украински военен пилот е изплувало в морето край
Коментари Харесай

Тяло на пилот без крака изплувало край Царево

Тялото на украински боен водач е изплувало в морето край Царево през септември, разкриха през днешния ден от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Бургас, представени от „ 24 часа ”. Новината бе споделена по време на публична гала за празника на полицията, на която бе награден основен контрольор Христо Ичев – шеф бранш „ Издирване “. Именно той описа забавната история, която до в този момент не бе оповестена.

 „ Беше изхвърлен непостоянен мъртвец в региона на Царево. Характерното за него бе, че беше с парашут. Беше изработен оглед и отведен за аутопсия. Започнахме да работим по горещите следи или по това, което беше останало от натрупа. Той бе в напреднал етап на разлагане. Според правосъдния доктор към 2 или 3 месеца е прокиснал във водата. Трупът беше с откъснати крака и обезличен ", споделя Христо Ичев.

След разбор на откритото оборудването бургаските проверяващи служители на реда се свързват с клубовете по парашутизъм и парапланеризъм, а посредством тях стигат и до техни сътрудници - военни водачи.

Така схващат, че откритото съоръжение е на боен водач. " Влязохме по отношение на командващия Въздушните сили на Украйна и разменихме информация. Изпратиха ни присъщите данни за оборудването на техните самолети и на водача, като ни насочиха към местата, на които би трябвало да забележим от оборудването белези и числа, които дават отговор на вида аероплан и най-много на водача. Най-трудно успяхме да намерим 5-цифрения код, който беше съвсем премахнат от водата и от окислението. Установи се този номер, който подадохме към Украйна и в границите на 2-3 дни успяхме да установим кой е водача ", разкрива началникът на бранш " Издирване " в ОД Министерство на вътрешните работи Бургас.

Така става ясна историята - украински боен аероплан СУ 124 с двама водачи е бил свален в региона на Змийския остров в Черно море, пред Одеса. Предполага се, че при катапулта краката на единия пило са се заклещили и са били отрязани при самото катапултиране. Военният най-вероятно е умрял от кръвозагуба, защото други следи от пострадване по тялото не са открити.

Бургаските проверяващи се срещат с представители на Украинското посолство, които спомагат за осъществяване на ДНК разбор от дъщерята на умрелия. Така се удостоверява самоличността на починалия - това е 61-годишният Михайло Матюшенко - боен водач и инструктор. Според киевски медии той е бил един от  инструкторите на тъй наречените авиобригада  " Призрака от Киев ", която нанася съществени удари на съветската военна авиация.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР