Тялото на Стоян Зайков-Чане от Костенец още стои в моргата.

...
Тялото на Стоян Зайков-Чане от Костенец още стои в моргата.
Коментари Харесай

Трети месец тялото на Стоян Зайков-Чане от Костенец стои в моргата, прокуратурата не го освобождава


Тялото на Стоян Зайков-Чане от Костенец още стои в моргата. Роднините му не могат да го погребат към този момент близо три месеца, след гибелта му, написа “24 часа”. Причина за това е, че от Софийска окръжна прокуратура не са издали заповед за освобождението на тялото. Това се постанова поради ред аргументи, които са значим детайл от осъществяване на следствието.
Такава е, да вземем за пример, че проверяващите желаят да сравнят отпечатъците на Зайков с тези, по оръжията му. Засега обаче е намерено единствено едно от тях - рязана пушка. Към момента към момента не е открит 22-калибровият револвер, с който се допуска, че Стоян Зайков е умъртвил някогашната си другарка Милена Шишкова. Според експертизата, мъжът е умъртвил и съседа си Валентин със същата рязана пушка, с която след това се е самоубил. Припомняме, че Валентин също бе открит мъртъв в дома си. А четири дни по-рано Милена бе открита убита в полето пред къщата си в Костенец.
Тогава Стоян Зайков бе разгласен за търсене и акцията продължи 19 дни. Търсиха го, както в самия Костенец, по този начин и в огромен периметър по покрайнините на града. Залавянето му се случи, откакто граничари го засякоха в региона на село Долна баня. Убиецът бе обкръжен. Тогава той невъзмутимо стреля по тях, а те отвърнаха с изстрели във въздуха. Разбрал, че органите на реда го превъзхождат неведнъж, Зайков се простреля в сърцето. Той и някогашната му другарка имат наследник, който остана кръговиден сирак, след гибелта и на двамата.
Тялото на мъжа е положено в една от двете нови хладилни камери, с които се снабди софийската морга. В момента там има общо 116 непотърсени или без издадена заповед за освобождение тела и трупни остатъци. Едно от тях стои от 2006 година, защото роднините на умрелия били в спор с него и отказали да го погребат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР