Тялото на обявения за издирване в сряда вечерта началник на

...
Тялото на обявения за издирване в сряда вечерта началник на
Коментари Харесай

Мистерия обви смъртта на шефа на КАТ в Казанлък

Тялото на оповестения за търсене в сряда вечерта шеф на КАТ – Казанлък, 44-годишния Тодор Николов, бе открито през днешния ден към 13.00 часа в региона на напоителен канал по пътя сред селата Бузовград и Горно Черковище. 

Пред публицисти районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова изясни, че управляват следствието по член 127, ал.1 от Наказателния кодекс, който планува някое лице да е склонило потърпевшия към самоубийство. Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов изясни, че служителят на Полицията в Казанлък е бил открит в автомобила си с входно-изходна рана на дясното слепоочие със служебно зачисления му револвер „ Макаров ”, показва " Фокус ".



Той разясни, че на този стадий няма по какъв начин да се знаят аргументите за това, в зоната на самото произшествие, наоколо до утайника на язовир „ Копринка ” да се намират четири-пет пачки с друг по номинал банкноти, кутийки с муниции за револвер – патрони и кожен кобур с намиращ се вътре револвер. „ На този стадий допускаме, че това е евентуално нелегално оръжие. Каква връзка имат със самото прострелване, на този стадий не можем да кажем, само че това е една справедлива находка при осъществения оглед на местопроизшествието, което единствено по себе си подухва на мисълта, че има връзка с това действие.
Дали става въпрос за някакво корупционно действие, с опит за прикриване на следи или нещо друго, занапред ще изясняваме ”, сподели окръжният прокурор. Той разясни още, че не може да бъде конкретизирана сумата на откритите пари, защото са били във водата. По думите му има банкноти с номинал 100, 20 и 10 лв., има и валута. Окръжният прокурор на Стара Загора сподели също, че на този стадий по случая няма данни за ликвидиране, тъй като при самия оглед револверът е бил в ръката на Николов. „ Но с цел да бъдем безапелационни в тази тенденция, би трябвало да бъдат направени съответната балистическа и техническа експертиза, които ще изяснят дали в реалност той е стрелял, от какъв ъгъл и дали с това оръжие е създаден изстрелът.
В автомобилът е открита една единствена гилза. Пистолетът беше в състояние зареден ”, добави той. Дичо Атанасов заяви още, че на този стадий няма данни за корупционни практики по случая, само че това ще бъде една от главните версии, по които вероятно ще се работи. Директорът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев разяснява, че вътрешните му терзания, че Тодор Николов е поставил завършек на живота си, са се удостоверили.
Той разясни, че е разпоредил психоложката на Областната дирекция да окаже психическа помощ на фамилията на Тодор Николов. По данни на правосъдния доктор гибелта на Тодор Николов е настъпила преди към 38 часа или на 12 декември вечерта. „ През последните месеци от звеното на Пътна полиция в Казанлък са подадени 3-4 заявки за овакантяване от чиновници, само че връзка със самоубийството на Тодор Николов не може да бъде направена изобщо ”, сподели старши комисар Хаджиев в отговор на журналистически въпрос.

Хаджиев бе безапелационен, че не са получавани сигнали за корупционни практики в полицията в Казанлък и в частност в звено „ Пътна полиция “.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР