Тялото на Мейв Кенеди Таунсенд, внучка на покойния Робърт Ф.

Тялото на Мейв Кенеди Таунсенд, внучка на покойния Робърт Ф. ...

Откриха тялото на внучката на Робърт Кенеди, още издирват сина ѝ.


Тялото на Мейв Кенеди Таунсенд, внучка на покойния Робърт Ф. Кенеди, е било открито снощи, съобщават световните медии. Търсенето на сина ѝ продължава, каза полицията в щата Мериланд, цитирана от Ройтерс и БТА.

Четиридесетгодишната дъщеря на бившия зам.-губернатор на на Мериланд Катлийн Кенеди Таунсенд и нейният син, осемгодишният Гидеън Маккийн, изчезнаха в петък, след като излязоха с кану в залива Чесапийк.

Водолази са намерили тялото на Таунсенд на около 8 метра дълбочина и на 4 километра на юг от дома на майка ѝ, откъдето са тръгнали с кануто.

Полицията каза, че продължава издирването на момчето днес.

Случилото се с майката и детето е поредна трагедия за семейство Кенеди - най-известната американска политическа династия.

При администрацията на президента Барак Обама Мейв Кенеди Маккийн е била съветничка на глобалната програма на Държавния департамент за борба с вируса на СПИН и е била доброволка на Корпуса на мира в Мозамбик.

Мейв е внучка на Робърт Кенеди - американски политически деятел и брат на президент Джон Кенеди. И двамата са застреляни през 60-те години на миналия век.

Източник: dir.bg