Тялото на мъж е било извадено от придошла река в

...
Тялото на мъж е било извадено от придошла река в
Коментари Харесай

Наводнения в Югозападна Сърбия, един човек загина


Тялото на мъж е било извадено от придошла река в Югозападна Сърбия, а избавителните екипи търсят различен мъж, заяви държавната телевизия в петък в миг, когато наводнения на Балканите затвориха учебни заведения, попречиха придвижването по пътищата и наводниха домове и аграрни площи, заяви Асошиейтед прес.

Тялото е било открито в Нови Пазар, където двама мъже, бяха погълнати от водите на река Рашка в четвъртък.

Властите оповестиха, че равнището на реките е спаднало в петък.

Проливните дъждове провокираха свлачища, които затвориха пътища и железопътната линия, свързваща Сърбия със прилежащата Черна гора. Железопътните управляващи обявиха, че пасажерите ще бъдат превозени с рейсове.

Властите в Босна и Херцеговина  съобщиха, че след няколко дни на предупреждения за наводнения чакат обстановката да се успокои от падналия в петък сняг, който покри столицата Сараево и сръбската столица Белград, както и други градове в района за пръв път тази зима.   

Наводненията през тази седмица  в Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Косово бяха провокирани от изобилните дъждове и извънредно топлото време.

Температурите спаднаха в доста региони в петък, като дъждът мина в сняг. 

Проливните дъждове са нетипични за зимните месеци. Те доведоха до преливане на редица реки и потоци в района, които наводниха близките региони и принудиха доста хора да изоставен своите домове.

Властите в седем общини в Югозападна Сърбия оповестиха изключително състояние, полагайки усилия  да удържат надигащите се води.  В град  Рашка властите  затвориха детски градини и учебни заведения.                 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР