Тялото на известния през 30-те г. на XX век гангстер

...
Тялото на известния през 30-те г. на XX век гангстер
Коментари Харесай

Ексхумират тялото на гангстера Джон Дилинджър

Тялото на известния през 30-те година на XX век разбойник Джон Дилинджър ще бъде ексхумирано през септември в гробище в Индианаполис, повече от 85 година след убийството му от сътрудници на ФБР, съобщи АП, представена от БНР.

Изваждането на останките му може да хвърли светлина върху тайни теории, че мъжът, считан от някои за воин по време на Голямата меланхолия, не е заровен във въпросния гроб, съобщи Сюзън Сътън, историк от Индиана. Сред една от версиите е, че Дилинджър е измамил ФБР и сътрудниците са умъртвили неправилен човек.

Здравният департамент на щата даде позволение за ексхумацията по искане на племенника на гангстера Майкъл Томпсън. В разрешението не се показва причина за настояването. Това обаче може да се окаже сложна задача, тъй като гробът се намира под доста здрава бетонна плоча, направена от бащата на починалия дни след погребението.

" Всъщност фамилията имало оферти да им платят, с цел да извадят тялото и да го демонстрират обществено ", описа Сътън.

Бандата на един от най-известните нарушители в Америка е упреквана в убийството на 10 души по време на кръвопролитни банкови кражби Средния Запад през 30-те години. Дилинджър обаче в никакъв случай не е бил осъждан за ликвидиране. В неговата облик през 2009 година се превъплъти Джони Деп във кино лентата " Обществени врагове ".

31-годишншият разбойник е прострелян съдбовно от сътрудници на ФБР през юли 1934 година в Чикаго, откакто е предаден от жена, станала известна в пресата като Дамата в алено.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР