Тялото на известния американски гангстер от 1930-те г. Джон Дилинджър

...
Тялото на известния американски гангстер от 1930-те г. Джон Дилинджър
Коментари Харесай

Вадят от гроба останките на топ гангстер за документален филм

Тялото на известния американски разбойник от 1930-те година Джон Дилинджър се чака да бъде ексхумирано през септември от окования в бетон гроб в Индианаполис. Това ще се случи повече от 85 година след убийството му от сътрудници на ФБР в Чикаго.

Предстоящото събитие е по самодейност на племенника на Дилинджър – Майкъл Томпсън, и телевизиония канал „ Хистори Ченъл”, които снимат документален филм за живота на гангстера. Ексхумирането има за цел да разсее другите тайни теории дали в действителност е бил погубен сътрудници на ФБР и заровен под името си в гробището „ Краун Хил”.

Част от тези теории са учредени на обстоятелството, че след формалното му заравяне бащата на Дилинджър поръчва разкопаването на гроба и покриването на ковчега с железобетонен чул и плочи.



Роденият на 22 юни 1904 година в Индианаполис Джон Хърбърт Дилинджър е един от най-известните американски гангстери от годините на Великата меланхолия, съпоставим по популярност може би само с Ал Капоне.

С огромната разлика, че историите към неуоловимата „ Банда на Дилинджър”, която за по-малко от година сполучливо обира 24 банки и четири полицейски сектора в четири разнообразни щата са го издигнали до ранга на национален воин в Съединени американски щати.

Само ФБР упорства да се загатва всякога, че в цялата история имат 10 почтени жертви, паднали под патроните на безскрупулния Дилинджър и съучастниците му.

За цялата му „ кариера” обаче съумяват да му издигнат обвинявания единствено за едно ликвидиране на служител на реда и в никакъв случай не е бил съден за него, тъй като още преди началото на процеса бяга от пандиза в Краун Пойнт, Индиана, благодарение на револвер, издялан от дърво и оцветен с вакса.

Историята на Дилинджър приключва пет месеца по-късно – на 22 юли 1934 година пред кино „ Биограф” в Чикаго. Той е предаден от собственичката на бардак, където се укрива. На излизане от киното гангстерът се натъква на над дузина служители на реда и федерални сътрудници и при опита му да избяга е убит.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР