Тялото на Иван Томов е свалено от връх Лхотце и

...
Тялото на Иван Томов е свалено от връх Лхотце и
Коментари Харесай

Тялото на Иван Томов е свалено от връх Лхотце

Тялото на Иван Томов е свалено от връх Лхотце и сега е в университетска болница в непалската столица Катманду.

За това заяви бащата на починалия планинар Юрий Томов, написа "Монитор ".

По думите му акцията е била много сложна. Сега следва да се направи аутопсия и да се уреди документите по превозването на тленните остатъци до България. Преди това ще се извърши балсамиранe на тялото.

Майката и бащата на Иван няма да заминат за Катманду, това ще направи приятелката му Янислава, която би трябвало да пътува през днешния ден за непалската столица. Засега няма изясненост по кое време тъкмо тялото ще бъде върнато в България, само че родителите се надяват формалностите по документите да се уредят бързо и това да е по-скоро. Съдействие на околните оказват Министерството на външните работи и Консулството на страната ни в Катманду.

Иван Томов ще бъде положен в Русе в гробищния парк „ Чародейка “ покрай гроба на свиреп убитата през есента на м.г. журналистка Виктория Маринова.

35-годишният русенец почина на 17 май, откакто покори връх Лхотце в Хималаите. Родителите му започнаха акция за събиране на средства за събаряне на тялото на сина им, който издъхна покрай лагер 4 на височина 7850 метра. Необходими бяха 70 000 $. Часове след оповестяването на банковата сметка министър председателят Бойко Борисов заяви, че партия ГЕРБ ще обезпечи цялата сума.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР