Тялото на дългогодишния зимбабвийски диктатор и основател на държавата Робърт

...
Тялото на дългогодишния зимбабвийски диктатор и основател на държавата Робърт
Коментари Харесай

Тялото на покойния бивш президент на Зимбабве пристигна на летището в Хараре

Тялото на дългогодишния зимбабвийски деспот и създател на страната Робърт Мугабе дойде в столицата на Зимбабве Хараре с полет от Сингапур, където той умря предходната седмица на 95-годишна възраст, предадоха Ройтерс и ДПА.

Ковчегът, затрупан с националното знаме, беше пренесен от офицери от самолета по аления килим през шпалир от бойци. Посрещането бе излъчено онлайн по малките екрани, съобщи Българска телеграфна агенция.

Оказва се, че личността на Мугабе всява раздори освен приживе, само че и след гибелта си, защото разногласията къде да бъде заровен заплашват да накърнят репутацията на приемника му Емерсон Мнангагва и да задълбочат раздялите в ръководещата партия Африкански народен съюз на Зимбабве - Патриотичен фронт (ЗАНУ-ПФ).

Мугабе - един от последните " Големи мъже " на африканската политика, ръководи Зимбабве 37 години до ноември 2017 година, когато беше свален от власт от армията. Бившият зимбабвийски водач умря в болница в Сингапур преди пет дни и ще бъде заровен в неделя, 15 септември, показва Ройтерс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР