Тялото на човек крие доста мистерии. Има някои факти, които

...
Тялото на човек крие доста мистерии. Има някои факти, които
Коментари Харесай

10 необичайни факта за човешкото тяло, които ще ви оставят без думи

Тялото на човек крие много мистерии. Има някои обстоятелства, които са много любопитни и малко хора ги знаят. Понякога човек се изумява от новите неща, които научава за себе си. Затова в този момент е време да научите кои са 10 странности, свързани с човешкото тяло.

1. ДНК на индивида си наподобява с тази на охлюва

Може би не знаете, само че хората и охлювите има подобие. 70 % на човешкото ДНК е сходно с това на охлювите. А ДНК на банана е 50 % еднообразно. Доста чудно, нали? Това демонстрира, че живите същества имат огромно подобие, а в избран стадий от развиването на живота всеки е поел по своя път.

2. Има хора, които имат по още едно ребро

Има хора, които се раждат с в допълнение ребро. То се назовава цервикално и се намира под ключицата ни. На 200 души един се ражда с такова неповторимо ребро. Радостното е, че то не пречи и не основава проблеми.

3. Ноктите на ръцете поникват по-бързо от тези на краката

Това е по този начин, тъй като ноктите на ръцете са изложени по-често на директна слънчева светлина. Ако ходите боси от самото начало, ноктите на ръцете и краката ни ще порастват съвсем по едно и също време. Но това рядко е допустимо. И по тази причина ние използваме по-често нокторезачката за ноктите на ръцете си и по-рядко за ноктите на краката си. На междинния пръст е най-дългият нокът. Колкото са по-големи пръстите, толкоз са по-дълги ноктите им.

4. Хълцането е останало от прачовеците

Чрез хълцане прачовеците са опазили белият си дроб от проникването на вода в него. Античният човек е плувал в океаните и в телата му е имало по едно и също време хриле и бели дробове. Сега към момента се среща риба, която може да диша с този двоен способ. Тя се намира в Австралия.

5. Човек може да употребява чесън посредством краката си

Интерес опит демонстрира, че в случай че стриете в стъпалото си чесън, след към половин час ще усетите неговия усет в устата си. Това се получава с помощта на алцинът, който прониква през клетъчните мембрани, минава през кръвта и стига до вкусовите рецептори. Миризмата му се усеща по цялото тяло, тъй като се е разтворила в кръвта. Когато чесънът се яде, разумно оставя неприятен мирис след себе си.

6. Над милион и двеста комара могат да пият кръвта на един човек

С кръвта на човек се могат да се нахранят над милион и двеста до милион и осемстотин комара. Стойностите варират, тъй като всеки човек има друг растеж и размер.

7. Колкото сме по-начетени, толкоз по-интересни са сънищата ни

Интелигентността и интелекта въздействат на сънищата на хората. Умните хора сънуват повече и претърпяват сънищата си по-дълго. Но прекомерно рядко човек е в положение да запомни за по-дълго време какво му се е присънило.

8. След изобилен обяд слухът се намалява
 7 знака, които подсказват, че не тялото, а душата ви е изтощена 7 знака, които подсказват, че не тялото, а душата ви е изтощена
Случвало ли ви се е да желаете да се махнете далеко от всеки и от всичко? Най-вероятния отговор е да. И няма по какъв начин да е иначе. Всеки ч...

Храната и напитките оказват въздействие върху течността на вътрешното ухо и могат да причинят лек звук. Този звук нарушава за миг слуха. Ако прекалявате със сладкото, може даже да усетите зашеметяване и намален слух.

9. Апендиксът е потребен орган

Преди време се смяташе, че със или без него е все едно. Когато се апендиксът се възпали, лекарите избират оперативното му премахване. Но през днешния ден учените са на друго мнение. Според тях в апендикса се съхраняват потребни микроби и бактерии, които подкрепят функционалността на червата при зародила зараза.

10. Десният бял дроб е по-голям от левия

Десният бял дроб на индивида има по-голям размер от левия. Обемът и размерът на белите дробове се разграничават. Десният бял дроб е по-голям и тежи повече. Това е по този начин, тъй като той прави място на сърцето.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР