Тялото на бившия заместник-началник на Главното управление на Министерството на

...
Тялото на бившия заместник-началник на Главното управление на Министерството на
Коментари Харесай

Самоуби се руски генерал от МВР

Тялото на някогашния заместник-началник на Главното ръководство на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация за битка с екстремизма генерал-майор Владимир Макаров е намерено в село Голиково край Москва. Представители на правоохранителните органи споделиха пред ТАСС в понеделник, че той се е самоубил.

" Инцидентът е станал на 13 февруари сутринта. Тялото на 72-годишния някогашен заместник-началник на Главна дирекция за битка с екстремизма на Министерство на вътрешните работи генерал-майор Владимир Макаров е намерено в селска къща в село Голиково покрай Москва. По-рано беше открито, че той се е самоубил ", сподели източникът.

Генерал-майор Макаров през януари тази година беше освободен от поста заместник-началник на Главната дирекция на Министерство на вътрешните работи за битка с екстремизма.

Припомняме, че за гибелта на ръководителя на Съвета на шефовете на " Лукойл " Равил Маганов , за който бе обявено, че е паднал от прозореца на Централната клинична болница в Москва. Около гибелта му остават доста неясноти. 

От началото на тази година извънредно внезапно скочи смъртността измежду съветските олигарси и по-специално на милионери, свързани с енергетиката . Не един от тях е много подозрителен.

Не е известно някой от умрелите през тази година да е правил сериозни забележки за политиката на Кремъл и нашествието в Украйна, както и имената им не са част от санкционните описи на западните страни по отношение на Русия.

Един от последните случаи е с някогашния топ управител на съветската нефтена компания " Лукойл " Александър Суботин , за който бе обявено, че е умрял от инфаркт, след посещаване при съветски вуду маг. Той или брат му, Валери Суботин, бяха посочени като възможни наследници на създателя и откакто против него бяха наложени наказания от Запада.

През април месец някогашният вицепрезидент на една от водещите съветски финансови институции в Русия, " Газпромбанк ", Владислав Аваев е открит мъртъв в жилището си в Москва дружно със брачната половинка си и щерка си - формалната версия гласи " двойно ликвидиране със самоубийство ".

Малко преди началото на нашествието в Украйна някогашният изпълнителен шеф на " Газпром " Александър Тюляков беше открит обесен в гаража на жилищната си постройка покрай Санкт Петербург.

В края на февруари дни, откакто Русия публично нахлу в Украйна, различен съветски олигарх - Михаил Уотфорд - беше открит обесен в гаража на дома си в Съри, Англия. 66-годишният руснак, роден в Украйна, е направи милионите си като нефтен и газов магнат след рухването на Съюз на съветските социалистически републики.

Най-сериозно отразена в съветските медии, макар че тя не поражда толкоз доста въпроси, бе гибелта на Андрей Круковски, 37-годишният шеф на ски курорта " Красная поляна " , покрай Сочи, който почина при случай при каране на ски. Курортът, който ръководеше, обаче е под егидата на енергетиката - основан от " Газпром " в границите на подготовката за проведената през 2014 година от Русия Зимна олимпиада.
 Посланик на Русия и върховен индийски политик спорят за гибелта на следващ съветски олигарх
Посланик на Русия и върховен индийски политик спорят за гибелта на следващ съветски олигарх

Индийската полиция проверява гибелта на съветския крал на саламите, паднал от балкон в Индия и подлагал на критика по-рано войната в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР