Тялото на бившия зам.шеф на управление Э“ (екстремизъм) на МВР

...
Тялото на бившия зам.шеф на управление Э“ (екстремизъм) на МВР
Коментари Харесай

Уволнен от Путин генерал се застреля, страдал от депресия след чистката в МВР от 28 януари - Свят

Тялото на някогашния зам.шеф на ръководство „ Э “ (екстремизъм) на Министерство на вътрешните работи на Руската федерация генерал-майор Владимир Макаров е било открито от жена му с огнестрелна рана в село Голиково край Москва, на 30 километра от Кремъл, заяви ТАСС.

Според организацията, която цитира правоохранителните органи, генералът е направил самоубийство. Руските медии настояват, че висшият офицер е изпаднал в меланхолия, откакто на 28 яунари т. година беше уволнен от поста си с декрет на съветския президент Владимир Путин. Генералът беше част от чистката в по този начин наречения правоохранителен блок. Заедно с него бяха уволнени още четирима генерали от Министерство на вътрешните работи.

„ Инцидентът е станал в понеделник сутринта. Във вилна сграда в село Голиково край Москва е намерено тялото на 72-годишния някогашен заместник-началник на ГУ за битка с екстремизма в Министерство на вътрешните работи генерал-майор Владимир Макаров. По предварителни данни е открито, че е направил самоубийство “, разяснява пред ТАСС източник от средите на проверяващите.

„ Московский комсомолец “ оповестява, че генералът се е прострелял към 7 сутринта. Съпругата му, която го намерила на пода с револвер до тялото, незабавно позвънила на сина им. Той се обадил на „ Бърза помощ “, само че лекарите не могли да спасят офицера.

Семейството на генерала е било разпитано от следователи от Следствения комитет на Руската федерация.
NEXTA от своя страна напомня, че ген. Макаров е вземал интензивно присъединяване в репресиите против публицисти и опозицията, само че ненадейно през януари бил уволнен. Телеграм каналът ВЧК-ОГПУ твърди, че след уволнението генералът изпаднал в меланхолия. Според околните му той не знаел „ с какво да се хване и какво да прави “ и затова бил смутен.

Заедно с Макаров на 28 януари бяха уволнени и генералите от Министерство на вътрешните работи Сергей Галкин, Дмитрий Демиденко, Антон Ромейко-Гурко и Боирс Шейнкин. Шефът на упрвление " Э " Владимир Макаров беше най-високопоставеният от тях.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР