Тяло на украински военен пилот е изплувало в морето край

...
Тяло на украински военен пилот е изплувало в морето край
Коментари Харесай

Летецът, обучил Призрака от Киев, е бил свален, трупът му изплува край Царево без крака

Тяло на украински боен водач е изплувало в морето край Царево. Това е станало още през септември, само че бе обявено през днешния ден по време на формалната гала за празника на полицията в Бургас.

 

Историята описа основен контрольор Христо Ичев, шеф в бранш „ Издирване “ към МВР-Бургас, който беше награден за случая.
 
„ Беше изхвърлен непостоянен мъртвец в региона на Царево. Беше с парашут. Направихме оглед и започнахме да работим по горещите следи. Според правосъдния доктор трупът е прокиснал към два или три месеца във водата “, описа Ичев.

 

След разбор на откритото оборудването бургаските проверяващи служители на реда се свързали с клубовете по парашутизъм и парапланеризъм, а посредством тях стигат и до техни сътрудници - военни водачи. Така разбрали, че откритото съоръжение е на боен водач.
 
„ Влязохме по отношение на командващия Въздушните сили на Украйна и разменихме информация. Изпратиха ни присъщите данни за оборудването на техните самолети и на водача, като ни насочиха към местата, на които би трябвало да забележим от оборудването белези и числа, които дават отговор на вида аероплан и най-много на водача. Най-трудно успяхме да намерим 5-цифрения код, който беше съвсем премахнат от водата и от окислението. Установи се този номер, който подадохме към Украйна, и в границите на 2-3 дни успяхме да установим кой е водачът “, разкри още Ичев.
 
Така е станало ясно, че украински боен аероплан Су-24 с двама водачи е бил свален в региона на Змийския остров в Черно море. Предполага се, че при катапултирането краката на единия водач са се заклещили и са били отрязани. Военният най-вероятно е умрял от кръвозагуба, защото други следи от пострадване по тялото не са открити.
 
Бургаските проверяващи са се срещнали с представители на Украинското посолство, които съдействали за осъществяване на ДНК разбор от дъщерята на умрелия. Потвърдена е самоличността на починалия. Той е 61-годишният Михайло Матюшенко - боен водач и инструктор. Според киевски медии той е бил един от инструкторите на тъй наречените авиобригада „ Призрака от Киев “.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР