Тя влиза в AmPav и веднага привлича цялото внимание. Никой

...
Тя влиза в AmPav и веднага привлича цялото внимание. Никой
Коментари Харесай

На 112 г. станах режисьор, а почнах с носене на кафе в офис: Ева Лонгория пред Слава

Тя влиза в AmPav и незабавно притегля цялото внимание. Никой не би й дал 48. Секси, остроумна, постоянно усмихната и лъчезарна, с прелестен откровен смях, доста уверена в себе си – още първото усещане е съвсем като обич от пръв взор. Въпреки че за 12 часа си е заран, най-малко за звездите – за публицистите денят стартира с прожекции още в 8:30, тя е облякла слисващ тоалет, целият й имидж е изумително изработен, за което са отишли часове. Веднага проличава, че може да реализира всичко, което си сложи за цел, още преди да го е обяснила. Вместо въпросите, предлагаме да прочетете нейните отговори, както и да видите подписа, даден ни най-после: незабавно чисто автоматизирано тронкира минутите с апостроф, тъкмо като в главата на нашето вестникарско издание:

" Оффф, станах на 112 и към момента хората са сюрпризирани от „ следващия артист, трансформирал се в режисьор ” около премиерата на първия ми игрален филм Flamin’ Hot/ Изгарящо пикантен. Не знам за какво избрах да върша биографичен филм – четири пъти пренаписвахме сюжета, като е толкоз по-лесно с измислените истории. И за биопиковете всеки има мнение за личността, за която се споделя. А опит имам към този момент огромен. Може и да не знаете, само че несъмнено 10 години дирижирам какво ли не.

 



 

Почнах с къси филмчета и стигнах до сериали. Как? Обажда се Зоуи Салдана, обажда се Кери Уошингтън и споделят: „ Я ела ми режисирай ”. И след това с изненада викат: ”Ама ти си била доста добра ”...

 

Кой би повярвал, когато започнах в киното, сервирайки кафе в продуцентски офис, че ще стигна дотук? Още в Отчаяни съпруги реализирах фантазията си да стана продуцент, която имах като момиче за всичко на старта – е, правилно бях единствено съпродуцент, само че след това имам и свои планове. Продуцентът управлява всичко в един филм. Като актриса единствено мечтаех за това. В моя дебютен игрален филм всичко е мое решение, съветвала съм се единствено с Рон Хауърд.
Изобщо, продуцентът е решаващият проблеми в един екип. В малкия екран е по-лесно – може да се скриеш зад доста хора. Тук е друго – всичко е персонална отговорност.

 



 

Иначе по концепция всяка жена има подготовка за продуцент, тъй като какво прави тя в едно семейство – тъкмо същото – взема решение всевъзможни проблеми. Имам всички качества да бъда продуцент, а кои са те: целенасочена съм, любопитна съм, ефикасна съм, имам желязна вътрешен глас, отзивчива съм и не одобрявам нещата персонално.
Вземането на решения е значимо и за друго. Колко са дамите – режисьори: 5-7%. Аз станах режисьор, тъй като – както споделих, дами ме избраха да бъда. Като продуцент и аз им вярвам, не тъй като са дами, а в случай че са надарени и виновни. Много се приказва по какъв начин Холивуд се трансформирал и се наложило женско царство, доминация на малцинствата и така нататък Това не трябва да се абсолютизира, а да се избират хора съгласно уменията. Освен, че не е и правилно. Ето вижте, че за 5 година на тази вълна мексиканоамериканците в киноиндустрията понижиха и към този момент са единствено 5 на 100, в случай, че ние сме най-големият консуматор на кинопродукти като дял от популацията. Излиза, че в действителност Холивуд по никакъв начин не е напредничав, нали?! Няма по какъв начин да се откажа да бъда „ тексанка ”, мексиканоамериканка, латина.

 

Живеем в Мексико сити и се замислих: все съм малцинство. Там съм „ американката ”. В Холивуд съм „ мексиканката ”. Мъжът ми вика: „ никаква американка не си, ти си US, а Америка е нещо доста по-голямо, цялостен континент ”.
Каквото и да върша, постоянно ме избавя моят оптимизъм. Винаги съм разчувствана да узнавам нови неща – ето в този момент снимах в Испания и се наложи да науча техния испански, който е друг от нашия.

 

Каквото и да съм правила, постоянно съм оценявала опцията да имам своя Глас, с цел да трансформирам нещата. Да няма gdte keepers- пазители на портите към огромното кино, да бъдем съзнателни при основаването на наличие, да бъдем човечни.

 

Сигурно не знаете, само че най-голямата ми сестра имаше ментално неравностойно състояние и цялостен живот съм доброволка. Искрено съчувствам и оказвам помощ на всички хора с проблеми, каквито и да било.

 

Когато бяхме дребни, не ни водеха на кино – прекомерно скъпо беше за фамилия от 8 души – да не приказваме какъв брой скъпо е в този момент. Затова пък доста четяхме и съм признателна за това. Когато почнах Отчаяни съпруги, била съм на 26-27, толкоз доста работех – 9 години, 11 месеца, без спиране. А майка ми още първоначално сподели – не ме интересува, сестрите ти са висшистки, и ти си длъжна да станеш. И се изучих. Накрая всички на снимачната площадка ми помагаха с изпитите.

 

Винаги съм се водила от максимата, че когато помагаш на жена, помагаш на семейство, а значи на цялото общество. Когато осъзнах, че с известността си имам Глас, незабавно се заех да върша действителни неща за хората.

 

Напоследък към този момент, с насъбрания опит, повеждам борби и с Холивуд – ето, с Натали Портман, която е също тук в Кан, се борим за равно възнаграждение и за равни договорни права на мъжете и дамите ”.

Борис Ангелов

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР