Тя вече ще дава предимство на децата, които живеят в

...
Тя вече ще дава предимство на децата, които живеят в
Коментари Харесай

Столичният общински съвет промени наредбата за прием в детските градини

Тя към този момент ще дава преимущество на децата, които живеят наоколо до детската градина, и на братята и сестрите. Освен това местата за хронично заболели деца в една група се понижават. От идната година ще се вкара като преимущество и уседналост от над две години по сходство на приема в първи клас.

Една от най- значимите промени днес- в случай че детето живее в административния регион на детската градина, то към този момент ще получава не една, а две точки в класацията за място. Тези две точки ще се прибавят към точките, които то към този момент има за непрекъснат или сегашен адрес в столицата. Целта е децата да остават в най-близката до тях градина.
Албена Игнатова, майка: По принцип е доста по-добре и в случай че няма корупция ще е супер.Че ние имаме наоколо до нас детска градина, само че не ни я взеха. Живеем в Борово, детето ми е на детска градина в Дианабад. Славка Спилкова,баба: Ами, отлично, в случай че това се реализира би било добре за всички.  © Българска национална телевизия
С друга смяна едната точка за братята и сестрите, които по едно и също време посещават градина се вади от обществените критерии и се мести в общите, където квотата деца е по- голяма- 70 % против 30 и по този начин шанса братята и сестрите да са дружно става по-голям.
Албена Игнатова, майка: Едно е да заведеш и двете деца в една детска градина, едно е да прекосиш София от единия край до другия, по-удобно е и за децата.
Дава се и спомагателна точка за децата на родители, които работят или са студенти, с цел да се поддържа тази група хора. Заради недоволството, че се вадят подправени документи за заболявания на децата, квотата за хроничноболни са понижава от 5 на 3 деца в група.
 Детските градини в София към този момент няма да излизат в грипна почивка Детските градини в София към този момент няма да излизат в грипна почивка
От понеделник учебните заведения в София-град излизат в грипна почивка. Неучебни ще бъдат дните от 28 януари до 4 февруари в това число. Грипната почивка съвп...

За тях към този момент ще се изисква и решение на ТЕЛК. От 3 на 2 пък пада броя на децата със специфични просветителни потребности. Промените в наредбата важат от 18 март за акцията, която тече сега. За идната година обаче в разпоредбите ще влезе и уседналостта.
Тодор Чобанов, зам. кмет на Столична община: Над две години ще носи оптималните три точки.Това е по сходство на модела за първи клас.
И още - създава се нов програмен продукт и се приготвя райониране- всяка градина да има собствен съседен регион.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР