Тя тая работа не е като оная! Всяка втора певица,

...
Тя тая работа не е като оная! Всяка втора певица,
Коментари Харесай

ТОП 10 на БГ звездите, които фалираха в бизнеса

Тя тая работа не е като оная! Всяка втора певица, артист или модел се захвана с бизнес. Всички те чакаха, че нещата ще им потръгнат без спънки, защото името им ще работи за тях, написа в. "ШОУ ". Голяма част от известните и съумели в дадена област персони си повярваха прекомерно доста и взеха решение, че могат да станат предприемачи и бизнес дами. Трябва обаче всеки да си гледа в личното канче и да прави това, което му се отдава най-добре. В противоположен случай се провалят стремглаво, със загуба на огромна сума пари. Ето кои са звездите, които подцениха своята специалност и скочиха в дълбоките води на лесните пари, което им донесе банкрут!

1. Азис и Десислава Азис и Десислава се сплотиха като другари и още повече като известни персони в основаването на собствен клуб в Студентски град. Кръстиха дискотеката „ Бели нощи “ – на една от емблематичните песни на чалга дивата. По това време Азис се обличаше като жена и фурорът бе огромен, а Десислава бе на върха на кариерата си. Въпреки че мнозина стискаха палци за триумф на двамата реализатори, те се провалиха с гръм и тропот. Прокрадна се версията, че повода са високите налози. Това не е единствената непремислена инвестиция на Деси. След като напусна „ Пайнер “ с гръм и тропот, тя реши да сътвори своя музикална телевизия. Вложи големи средства, само че по този начин и не съумя да стъпи крепко на пазара и загуби голяма сума пари. Трудно си стъпи на краката, защото по това време не беше и измежду топ имената, нямаше доста участия и пееше за извънредно невисок хонорар. Тя съумя въпреки всичко да не бъде пред цялостен банкрут, откакто откри покупател на малкия екран.

2. Рени По образеца на сътрудниците си Азис и Десислава, Рени също се захвана с кръчмарство. Изпълнителката на „ Като птица “ се бе отдала в ръководството на клуб „ Планет “ в съдружие с музиканта Емил Коларов. Макар заведението да потегли добре и прогнозите да сочеха, че ще бъде едно от най-елитните места в София, най-после Рени претърпя провал и се наложи да го затвори. Към днешна дата Рени не желае да си спомня за този интервал от живота си и финансовите загуби, които претърпя тогава. Тя се убеди, че триумфът в едно начинание не е гаранция за триумф в друго. По това време Рени е на върха на кариерата си в България и Сърбия, издава албум след албум и се радва на голяма фенска публика. За страдание тя не съумя да задържи и тази своя популярност и триумф, защото се отхвърли от кариерата си в името на фамилията и обичания си мъж. Премести се да живее в Израел до мига, в който не се разведе. Сега още веднъж се пробва да възобнови музикалната си кариера, само че е мъчно да се конкурира с младите си амбициозни колежки.

3. Златка Райкова Амбициозната плеймейтка Златка Райкова, която реши да завърти собствен бизнес със сватбена организация, се провали безславно. Русокоската напусна с подвита опашка помещението, което бе наела, с цел да провежда сватби. Златка стартира собствен бизнес с концепцията, че ще потръгне, тъй като името й ще работи за нея. Да, но не, скандалната й популярност й изигра неприятна смешка. Изглежда че кандидат-младоженците се опасяват от лапите на хищната Райкова и бягат надалеч от нея, надлежно и от организацията й. Офисът й се намираше в тузарския столичен квартал „ Манастирски ливади “. Пред приятелки се жалвала, че нямала никакви клиенти и нямало по какъв начин да се оправи с бизнеса. А наемът на помещението не бил по никакъв начин дребен – 1500 лева на месец. Поне началният капитал не внесла сама, а тогавашният й другар Павел, който е сегашна половинка на фолкпевицата Преслава. За прищявката на Златка той се бръкнал към 150 хиляди лева С тези пари Златка можеше да си купи апартамент в центъра на София, а не да си чеше егото, че е бизнес,дама, злословят нейни съпернички.

4. Камелия Камелия дружно със съдружника си Цветин Томов държаха компания за продажба на зелена сила. „ Каенерджи груп” е записана от дълго време в Пловдив. Как, за какво и по кое време банкрутира бизнесът на Камелия, не е ясно, а и певицата не обича да си спомня за него. „ Това е минало, виждам единствено в настоящето”, споделя чалга дивата. Преди 12 години Камелия отваря ресторант в центъра на София. Заведението "Залезът й зората “ потръгва добре с помощта на отличната кухня, само че скоро клиентелата оредява, като една от аргументите е липса на паркинг. Малко по-късно хазяинът подвига двойно наема и звездата се принудила да хлопне кепенците.

5. Ивелин Попов и Елена Паришева Ивелин Попов скъса джоба и реши да затвори заведението, което бе купил на жена си – фолк певицата Елена Паришева. Култовият бар в столичния квартал „ Красна поляна “ сега е грозна панорама – опустошен. Вече няма и спомен от заведението. Всичко е разрушено, изпотрошено и разграбено, а футболната звезда тотално се е отдалечил от заниманието си с въртене на кръчми. През 2015 година Попов се прояви великодушен брачен партньор и подари на хубавата Елена заведение, с което да се занимава. Това бе като тип отплата, че я смъкна от сцената в най-пиковия й миг и изрично й забрани певческа кариера. Семейството очакваше барът да се трансформира в едно от вървежните заведения в София. Именно по тази причина футболистът развърза кесията и направи неповторим интериор вътре, като упованията му бяха да възвърне вложените си пари доста бързо, а по-късно да стартира даже да печели. Запознати издават, че е вложил над 100 бона в начинанието. Не единствено че не е прокопсал, само че не си е и възвърнал вложенията си. Елена одобри подаръка и даже следеше личния състав изкъсо. След като роди втори правоприемник на Ивелин, все по-малко време й оставаше за фамилния бизнес и той бързо замря.

6. Хилда Казасян Популярната джаз певица и щерка на музикалния корифей Вили Казасян – Хилда, също претърпя банкрут с ресторантьорството. В продължение на десетина година тя въртеше сполучливо арменски заведения, само че най-после се наложи да ги затвори. През това време съумя да отвори три заведения, само че все още действа единствено едно. Още с отварянето си заведенията на Хилда привлякоха столичния хайлайф и се славеха с огромен триумф. Бизнесмени, артисти и политици обичаха да похапват арменска кухня в заведенията за хранене на Хилда. Не след дълго клиентелата стартира да оредява, а на опашка да се редят другари, които Хилда да черпи. Според осведомени главната причина била в неприятния мениджмънт на кръчмите, за който дава отговор сътрудникът на Хилда – Николай Павлов. Той изцяло бил загърбил уговорките си в заведенията за хранене и изобщо не направлявал зареждането. Причината се крие в комарджийската пристрастеност на Павлов. Николай играе хазарт постоянно и губи доста пари, описват негови другари. Затова с третото си заведение се е заела персонално тя и се хвали, че върви повече от добре.

7. Ивана Финансова рецесия удари и фолкпевицата Ивана, която се принуди да закрие частния си бизнес. Певицата, която по обучение е квалифициран икономист, въртеше дружно с татко си Тодор Калудов компания за автобусни транспорти в родния си Айтос. Фирмата бе записана през 1999 година, само че след 2010 година нещата вървели извънредно зле. На Ивана й се наложи да продаде компанията, с цел да не банкрутира тотално. Дълго време певицата наливаше пусто в празно. Голяма част от парите й за участия отиваха във компанията „ Валтик – Ивана Калудова “, до момента в който най-после на чалга дивата не й писна и в този момент се устоя единствено от възнаграждения. “Ситуацията е доста тежка за дребни компании и не мога да удържа на кризата”, показа тогава тя за своя провал в бизнес начинанието й.

8. Анета Сотирова Актрисата Анета Сотирова дълго време се подвизава като притежател на паметния ресторант „ Гара за двама “ на столичната ул. „ Бенковски “. През 2012 година обаче й се наложи да удари кепенците. Фалитът на кръчмата беше логически - тези, които са се подлъгвали да влязат в „ купето” на актрисата, рядко са се престрашавали да повторят, защото вътре, като се изключи че миришеше на безнадежден соцреализъм, цените бяха повече от високи, напряко парещи, колкото съветската чорба „ уха”, която се оферираше там. „ Гара за двама” беше по-скоро фамилен ресторант, в който загатваха положителното остаряло време някогашни величия, изпаднали в прехода, като дамата на Луканов – съсобственик на заведението и другарка на Анета Сотирова.

9. Любен Чаталов През 2001 година Любен Чаталов си отвори своя механа. Това е негова огромна фантазия и не го направил за облага, а за кеф. "Архитектурата " й е малко странна - два прилежащи гаража, свързани в задната част и изрисувани по този начин, че няма метод да не припомнят за сценичен фон. Пък и цялостни със театрални герои. „ Никога не мога да сготвя една и съща гозба, каквато е била през вчерашния ден - не знам вродено ли ми е, скучно ли ми е, само че все си изобретявам. Имам една къща в Мирково, покрай София. Там има река и два-три язовира. Обикновено изкопавам огромна дупка, възпламенявам огън вътре и взимам две плочи. Когато остане кладата на плам, поставям върху едната лапад, някаква риба и малко лой, отново лапад, похлупвам с другата и затрупвам с останалата плам “, хвалеше се той при започване на своето кръчмарство. Не след дълго му се наложи да се сбогува с тази своя фантазия и да затвори кръчмата, която се бе трансформирала в котило на негови другари, които идваха да ги почерпи по едно пиво и супа.

10. Стефан Данаилов В месеците след 10 ноември 1989 година черни облаци се струпват на главата на всенародния любим Стефан Данаилов. Колегите, на които най-вече е помагал, борил се е да имат жилища и звания, първи стартират да го ръфат. Във вестниците се появяват материали, които обезличат всичко, което е направил и като актьор и като човек. Причината: Бил е партиен секретар на Народния спектакъл, играл е Сергей в „ На всеки километър” и по този начин се е трансформирал в любим на комунистическата власт. Приятелите се разбягали. Чувствал се прокълнат. В този миг артистът бил подготвен да се откаже от специалността си. Търсейки излаз от обстановката той тръгнал със съмнителни сътружници из Балкана на купува овце за експорт в Италия. Появата му в селата предизвиквала бурно неспокойствие. Народът се струпвал да го гледа и напряко забравял за овцете. В последна сметка бизнесът с животни на Данаилов завършил с това, че сътрудниците от Италия прибрали овцете, само че не запомнили да платят. Така Стефан още веднъж се върнал в театъра и киното, а Италия завладял с функциите си в най-нашумелите за времето си нейни сериали. Красимир КРАСИМИРОВ, в. "ШОУ "


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР