Тя сподели, че пие лекарства, които вероятно са повлияли на

...
Тя сподели, че пие лекарства, които вероятно са повлияли на
Коментари Харесай

Лекарката от Враца, дала положителна проба за алкохол: Детето беше мъртво, нямам никаква вина

Тя показа, че пие медикаменти, които евентуално са повлияли на теста

3-годишното дете, което беше изцяло смазано при тежката злополука и безусловно хвърлено от околните му в колата за спешна помощ, беше без витални индикатори. Направихме реанимация, само че беше мъртво. Това сподели в изявление за бТВ лекарката от Враца, която даде позитивна проба за алкохол.

То беше мъртво не от момента, в който го извадихме, а от много преди този момент, изясни доктор Диана Димова. 

Тя акцентира, че е направила теста за алкохол, тъй като не е имало причина той да регистрира позитивен резултат. 

“Нямам никаква визия по какъв начин се е получила тази позитивна проба. Предната вечер бях с хипертонична рецесия и ми бяха поставили инжекции за събаряне на кръвното налягане. Пия непрекъснато медикаменти, които са съвместими с повишение на (б.а. промилите в) кръвната проба ”, съобщи лекарката. 

Дрегерът регистрира и остарели проби, посочи тя. 

Тя акцентира, че е дала проба с дрегер поради околните, само че в този момент съжалява, тъй като ситуацията е ескалирало. 

„ Съгласих се да дам проба, тъй като бях сигурна, че няма аргументи за нещо. Бях сигурна, че нямам никакъв проблем във връзка естеството и отговорността на работата ми. Факт е, че се движа с автомобил “, съобщи доктор Димова. 

Близки на детето настояват, че колата за спешна помощ се е забавила, а доктор Димова е била пияна. 

От полицията потвърдиха, че тестът ѝ с дрегер за алкохол е позитивна. Инспекторите стартират инспекция в незабавното поделение на Враца, откакто 3-годишно дете умря в злополука. 

Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, откакто е поднесла на мокрия от дъжда път. Шофьорът е карал с висока скорост – над 100 км/ч, не е използвал алкохол или опиати. Детето не е било в столче, а в ръцете на майката.

" Моето работно време е от 19:30 часа, аз отидох на работа в 19:00 часа, а сигналът се подаде в 19:03 часа. Ние тръгнахме незабавно с момичето, което работи с мен. В 19:04 часа колата за спешна помощ излетя, пристигнахме в 19:09 часа. Видяхме какво е ситуацията. Момчетата от полицията помогнаха колата да бъде повдигната. Детето беше изцяло смазано. Близки го издърпаха и безусловно го хвърлиха в колата за спешна помощ, а ние потеглихме ", сподели лекарката. 

" Детето беше без витални индикатори, направихме реанимация в колата за спешна помощ, само че детето беше мъртво. То беше мъртво не от момента, в който го извадихме, а от много преди този момент ", изясни доктор Димова. 

" Пробата може да се повлияе от доста медикаменти, в това число и от морфин, трамадол. Те се употребяват при инфаркт, бъбречна рецесия. Моите медикаменти могат да повлияят на теста. Не съм сигурна, че тази проба на дрегера е моя ", добави тя. 

Под никаква форма, няма по какъв начин да имам виновност, в случай, че целият екип беше извънработно време на мястото, а ситуацията беше неспасяемо, сподели още тя. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР