Тя слага в джоба си и младите: на 93 години

...
Тя слага в джоба си и младите: на 93 години
Коментари Харесай

На 93 години тя е учителка по йога в Германия

Тя поставя в джоба си и младите: на 93 години Елзе Функ е към момента извънредно преносима и положително настроена към живота. Затова ѝ оказва помощ спортът. Елзе е вероятно най-възрастната треньорка по йога в Германия.

„ Истинската хубост на йогата е в нейното безпределно многообразие, което предлага на всекиго по нещо, без значение от възрастта “, споделя Елзе.

Тя не употребява ароматни пръчици, нито звънчета. При нея йогата е в чист тип, без непотребни резултати. Тя взе участие интензивно в упражненията, които демонстрира на останалите. За участниците в курса това е доста впечатляващо, а за някои е мотив да се замислят за личната си обездвиженост. 

Участниците в курса са впечатлени от положителната спортна форма и издръжливостта на своята инструкторка. Час и половина тя не стопира да приказва и по едно и също време да прави другите извършения. 

Още от дребна Елзе е желала да се играе йога и минала съответното образование, доста преди йогата да стане съвременно занятие. И през днешния ден денят на Елзе стартира с 30-минутна подготовка в леглото. Преди да отиде в залата, тя изпива една супена лъжица слънчогледово олио.-->

Това, което я крепи най-силно е позитивното й отношение към живота. Възрастната жена не схваща интереса към нея, само че се радва откровено, че толкоз доста хора желаят да са в курса й по йога.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР