Тя ще важи за преместваемите обекти по основните улици на

...
Тя ще важи за преместваемите обекти по основните улици на
Коментари Харесай

Край на цветните чадъри в центъра на Бургас, как бизнесът приема новата наредба

Тя ще важи за преместваемите обекти по главните улици на града

Край на шаренията по централните улици на Бургас. Морският град се трансформира в съвременен европейски, с помощта на разпоредба за преместваемите обекти. Тя задължава наемателите да се придържат към строго избрани правила, в това число сенници и чадъри да бъдат решени в еднотипни цветове.

„ Искаме централната част, както и парковете, които се посещават от гостите на града, да имат избрана обща визия и да се подчиняват на общи правила ”, изясни общинският консултант Георги Дракалиев.

Две от улиците на крайморския град са оповестени за недвижима културна полезност, по тази причина и всеки един план минава за утвърждение през Министерство на културата, съобщи основният проектант на Бургас арх. Тихомир Райчев.

Общинарите, внесли проектонаредбата, взаимно с основния проектант на общината, се спрели на съответни правила. Всички чадъри и сенници ще са решени в светла цветова гама – охра, бежово, и ще са без огромни рекламни надписи. Ще се позволява единствено полагането на фирмен надпис с височина от 15-20 см. върху отвесната им част. Има ограничавания и за рекламните надписи по фасадите на постройките на улиците в обсега на Наредбата.

Контролът по спазването ѝ е предоставена на териториалните дирекции в Бургас, като при несъблюдение на условия за визия на обектите първо ще се постанова предизвестие, и едвам по-късно санкции.

Наематели на заведения по централните улици на Бургас одобряват с ненаситност новите правила. „ Има обща визия за цялата уличка - тази, основната, която води към Морската градина. Мисля, че е доста положително решение ”, споделя Калоян Георгиев, който менажира заведение в морския град. По думите му новите правила няма да затруднят финансово бизнеса.

Източник: Нова тв
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР