Тя ще се ползва за извършване на плащания в различни

...
Тя ще се ползва за извършване на плащания в различни
Коментари Харесай

Facebook избра интересно име за криптовалутата си

Тя ще се употребява за осъществяване на заплащания в разнообразни уеб услуги

Криптовалутата на Фейсбук ще бъде обвързана с щатския $ (снимка: CCO Public Domain)

Очаква се по-късно този месец Фейсбук да разгласи личната си криптовалута. Това оповестява уеб изданието The Information, като даже разкрива и името на новата криптовалута – тя ще се назовава Libra (Везни).

Според осведомени източници, бъдещата криптовалута ще е предопределена за „ разрастващите се страни с нестабилна национална валута ” и ще може да се употребява за осъществяване на заплащания в разнообразни уеб услуги, включително Messenger и WhatsApp.
още по тематиката
Твърди се също по този начин, че обществената мрежа Фейсбук възнамерява да сътвори мрежа от терминали за физическо заплащане, които одобряват Libra, и да насърчи магазините да одобряват заплащане в криптовалута.

За да ръководи новата криптовалута, Фейсбук търси сътрудници за основаване на безкористен самостоятелен фонд. Компанията е събрала „ десетки финансови институции и други софтуерни компании ”, които, наред с останалото, би трябвало да внесат и капитал в плана.

Слухове за желанието на Фейсбук да сътвори своя лична криптовалута се появиха преди към година, а през декември 2018 година стана ясно, че Фейсбук създава криптовалута от така наречен „ стейбълкоин ” – цифрови валути, обвързани с действителните, с цел да избегнат внезапните съмнения в курса, от които страдат скока от притежателите на известни криптовалути. След това се обясни, че компанията ще обвърже криптовалутата си с щатския $.

В края на май т.г. се разчу, че Фейсбук има намерение да пусне своя лична криптовалута и платежна система през първото тримесечие на 2020 година и, че компанията ще разкрие детайлности за този план през лятото, преди да стартира тестване на криптовалута.

Предполага се, че след в началото криптовалутата ще бъде налична за потребителите в няколко страни, които ще могат да правят с нея сигурни заплащания, без да употребяват банкови сметки.

Според медийни изявления, Фейсбук ще би трябвало да постави съществени старания, с цел да завоюва доверието на потребителите към новата криптовалута, като се имат поради многото кавги, които напоследък утежниха репутацията на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР