Тя ще изпълнява временно функциите на управител на Националната здравноосигурителна

...
Тя ще изпълнява временно функциите на управител на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Осъдена за конфликт на интереси стана зам.-шеф на НЗОК

Тя ще извършва краткотрайно функционалностите на шеф на Националната здравноосигурителна каса, до момента в който проф. Камен Плочев е в болница, прецизираха от институцията.

„ Молим всеки, който има въпроси по отношение на работата на НЗОК, да се обръща за подпомагане към пресцентъра и Централно управление на НЗОК, които ще им оказват цялостно подпомагане до окончателното възобновяване на шефа “, прецизират от пресцентъра на Здравната каса.

Д-р Йорданка Пенкова, която пет мандата ръководи РЗОК в Шумен, обаче бе наказана за спор на ползи през 2013 година

Тогава Комисията за попречване и определяне на спор на ползи установи, че доктор Пенкова, в качеството си на началник на Регионалната здравна каса в Шумен, е сключила 4 контракта за оказване на извънболнична здравна помощ с „ Частна психиатрична клиника 2000 “ ООД в случай, че 97% от капитала в сдружението имат татко й и сестра й.

В интервала от 2005 до 2012 година доктор Пенкова в качеството си на шеф на РЗОК-Шумен е изплатила на компанията на татко си и сестра си сумата от общо 163 065 лв..

Шуменският административен съд й наложи две санкции – 5000 лева за това, че е сключила контракти в частен интерес и 7000 лева, задето не ги е заявила в точния момент. Освен това доктор Пенкова трябваше да върне малко над 23 000 лв., които получила като заплащане и полза от роднинската услуга.

Решението бе обжалвано пред Върховния административен съд, само че висшите магистрати потвърдиха глобите. Въпреки това доктор Йорданка Пенкова бе оставена на поста си до през днешния ден, когато бе оповестено, че става заместител на проф. Плочев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР