Тя ще е 50 пъти по-бърза от актуалните сега мрежи

...
Тя ще е 50 пъти по-бърза от актуалните сега мрежи
Коментари Харесай

Южна Корея пуска 6G мрежа през 2026 г.

Тя ще е 50 пъти по-бърза от настоящите в този момент мрежи от пето потомство

Бъдещите 6G мрежи дават обещание десетки пъти по-високи скорости от 5G
(снимка: CC0 Public Domain)

Правителството на Южна Корея възнамерява да пусне пилотна мрежа от шесто потомство (6G ) през 2026 година За задачата е заделен бюджет в размер на 169 милиона $, заяви Business Korea.

Властите в една от най-развитите азиатски страни възнамеряват да комерсиализират 6G услугата в интервала от 2028 до 2030 година Очаква се мобилните мрежи от шесто потомство да бъдат 50 пъти по-бързи от настоящите в този момент 5G мрежи.

По-рано тази седмица южнокорейският министър председател Чунг Се-Кюн разкри тактиката на държавното управление за поощряване на научноизследователската и развойна активност (R&D) в телекомуникациите от ново потомство. Стратегията планува самодейно развиване на технологиите на бъдещето, дружно с приемане на скъпи патенти.

Правителството ще влага почти 169 милиона $ за пет години в плана, започвайки от 2021 година, с цел да подсигури главните 6G технологии. Процесът ще стартира с 10 стратегически цели в 6 основни области, включително хипер-производителност, хипер-пропускливост, свръхпрецизност, хипер-пространство, хипер-интелигентност и хипер-доверие.
още по тематиката
Създателите на пилотния 6G план целят да реализират скорост за транспорт на данни от 1 терабайт в секунда (TB/s) и понижаване на латентността до 0,1 милисекунди (ms). Съгласно плана, 6G мрежата ще е налична на височина до 10 км над земята.

Очаква се мрежите от шесто потомство да намерят необятно приложение в разнообразни промишлености като опазване на здравето, коли със независимо ръководство и интелигентни градове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР