Тя се проведе от 15 до 21 октомври на територията

...
Тя се проведе от 15 до 21 октомври на територията
Коментари Харесай

9242 товарни автомобили и автобуси проверени в рамките на операция за контрол

Тя се организира от 15 до 21 октомври на територията на цялата страна

По време на последната интервенция за надзор на товарните коли и рейсовете на територията на цялата страна са тествани общо 9242 моторни транспортни средства. Тя се организира в интервала 15-21 октомври по самодейност на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL и в нея се включиха всички страни-членки.

След привършване на инспекциите и обобщаване на получените данни Главна дирекция “Национална полиция ” осведоми, че в границите на акцията в страната са тествани общо 7197 товарни автомобила, при които са открити 2676 нарушавания. На 37 от тестваните МПС е наложена възбрана да продължат придвижването си.

Най-честите нарушавания са свързани с превишаване на скоростта – общо 780. 275 са установените случая на неизползване на предпазни колани, 326 от водачите са били с нередовни документи, а в други 189 от случаите транспортното средство се е оказало с нередовни документи.

За съпоставяне - при предходната интервенция за надзор на товарните коли и рейсовете, извършена през месец юли 2018 година, са тествани 7333 товарни автомобила и са открити 1880 нарушавания, като на 21 от тестваните МПС е наложена възбрана да продължат придвижването си.

В хода на интервенцията са тествани общо 2045 рейса, при които са открити общо 454 нарушавания. Статистиката сочи, че шофирането с превишена скорост още веднъж е най-честото нарушаване, за което са наложени санкции на 79 водачи. За неизползване на предпазни колани са глобени 66-ма, открити са и общо 78 нарушавания, свързани с нередовни документи на водачите или на транспортното средство.

За съпоставяне - при предходната интервенция, са тествани 1910 рейса и са открити 375 нарушавания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР