Тя просто се случи. Финансовата криза връхлетя света през 2008

...
Тя просто се случи. Финансовата криза връхлетя света през 2008
Коментари Харесай

Братко Лемън, Братко Лимон

Тя просто се случи. Финансовата рецесия връхлетя света през 2008 година и прекатурна визиите ни за бърз напредък, живот на заем и безпределно изразходване на още и още. Банкрутът на банката, учредена от преселниците от Бавария братя Лемън в Съединените щати, ни накара или най-малко би трябвало да ни накара, да гледаме на парите по друг метод.

Българинът е потвърдил, че може да търпи доста. Може да търпи корупцията, тъй като всеки малко или доста самичък взе участие в нея. Може да изтърпи краха на КТБ, тъй като милиардите, които отпътуваха са доста надалеч от семантичните връзки на общото битово схващане. Просто не можем да си представим, не можем да пресъздаваме тези пари.
Навършват се 10 година от банкрута на „ Леман Брадърс ” Той докара до най-тежката икономическата рецесия в света от 30-те години на предишния век
Обществото, в неговата целокупност, търпи дребните политически боричкания, услаждащата се власт на всеки, който се допре до върховете на страната, беззаконието и войната по пътищата даже. Ние сме склонни хем да не имаме вяра, хем да забравяме и да повтаряме едни и същи неточности и да се въртим в кръг.

С едно огромно изключение. Това, което българинът не може да търпи е да му бръкнеш в джоба непосредствено, на битово равнище. Затова и при започване на 2013 година в редица български градове хиляди хора излязоха по улиците на митинг против всички. Поводът бяха по-високите сметки за ток.

Първият кабинет на Борисов си отиде. След това цените на тока започнаха да се задържат ниски... с цената на всичко. Отвори се дупка, която още веднъж пълним ние, с наши пари, само че никой не реагира, тъй като не получава сметка в пощенската си кутия с списък на парите, които би трябвало да начислява в името на публичния мир.
Борисов подаде оставка, 24 часа откакто разгласи, че остава Връщал властта на хората
Ако имаше такива сметки и фактури, България щеше да се намира в положение на общонационален и непрестанен митинг. Представете си: Данък " Енергетика " ; Данък " Обществени поръчка за наши хора " … Всички може да попълним листата...

След началото на финансовата рецесия преди 10 години, приходите в множеството сфери замръзнаха, което значи, че със средства, които са константа, без огромни вероятности за напредък, няма по какъв начин да планираш по-високи доходи, тъй като всяко последващо нарастване може да докара до нови и нови митинги. В подобен случай се изнасяш. Както направиха ЕОН и ЧЕЗ.

Каквото можеш – разпродаваш, тъй като не е елементарно и да излезеш от България. Дали на Гинка Върбакова или на някогашния министър от кабинета Орешарски Данаил Папазов, които препродаде цяла топлоелектрическа централа на Ахмед Доган. Топлоелектрическа централа „ Варна” още веднъж ще получава и публични средства, тъй като ще разполага с мощности, които не работят, само че получават пари, с цел да стоят в подготвеност и при нужда да бъдат задействани.
Ахмед Доган с облага в енергийната сфера: Купи 70% от ТЕЦ-Варна Съдружници са му децата на някогашния транспортен министър Данаил Папазов
Една занимателна история от години се споделя от по-опитните спортни публицисти. В паузата на мача с Нигерия на международното в Съединени американски щати през 94-та, Костадинов се оплакал на Димитър Пенев, че Балъков изпращал всички пасове към Стоичков. Пенев го успокоил с думите: „ Почивай бе момче, почивай, в случай че се излъже да ти подаде да си пресен!”. Обичам Димитър Пенев, той ще бъде представен от доста генерации.

Така и Топлоелектрическа централа " Варна " – би трябвало да поддържа висока експлоатационна подготвеност, с цел да бъде включен по команда от диспечера, при положение на потребност. И би трябвало да са свежи. Студеният запас е като туба гориво в багажника, с цел да си спокоен, че в случай че закъсаш имаш още малко гориво.

Десет години след началото на финансовата рецесия, задграничните вложения у нас трагично понижават. Това прави страната ни много незащитена от външни въздействия, които могат да предизвикат публични реакции в разнообразни направления, бъркайки в джоба на всички.

„ Газпром” усилва цената на газа, което ще усили цените на всичко и това би трябвало ще е най-сериозната алена лампа за държавното управление. Тръмп заплашва по-категорично Иран, което подвига още цените на петрола, и горивото по нашите бензиностанции.
Животът нараства стремително преди зимата Скокът на цената на природния газ ще се усети в доста браншове
В началото на седмицата разбрахме, че „ Булгаргаз” желае 14 % нарастване от първи октомври. Логично, в случай че нарастването е от октомври психологическият резултат ще е един, само че при ново нарастване от декември, ще е радикално друг. Но ще изиска ли още едно нарастване за идващото тримесечие от януари? Какво ще се случи тогава? И по какъв начин ще се отрази това на стопанската система ни?

Защото историята в последното десетилетие ни учи, че бръкнеш ли в джоба, всичко, което обществото преглъща, излиза като вулкан. И тогава, братко Лемън, идва кисело-горчивият усет.

На лимони през зимата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР