Тя прогнозира, че ще достигнем пика на петата вълна около

...
Тя прогнозира, че ще достигнем пика на петата вълна около
Коментари Харесай

Съветник на премиера: Зеленият сертификат ще е необходим още месец

Тя предвижда, че ще достигнем пика на петата вълна към 8-10 февруари.

„ При 11 хиляди инфектирани не може да бъде отстранен зеленият документ. Когато обаче този брой намалее, ще спадне и заболеваемостта. А тогава ще спадне и индикаторът, по който решаваме какво да създадем – броя на интензивните кревати. Когато този брой намалее, ще отпадне и зеленият сертификат”, изясни проф. Аргирова.

„ Ваксинирането продължава, а и самият темперамент на разновидността Омикрон дава по-малко затруднения. Този вид протича по-леко “, разясни тя.

„ Зеленият документ ще остане единствено там, където има огромно скупчване на хора, или ще има ограничавания в броя на посетителите. Никой няма желание да тормози хората, само че това се налага”, безапелационна е професорката. Съветникът на премиера добави, че имунизацията все още е доброволна и здравните управляващи изключително държат на това.

„ Днес в 00:00 часа е поставена 10-милиардната доза на имунизацията против Коронавирус. Като чуя пробна течност, се чудя по какъв начин може да се каже за ваксина поставяна 10 милиарда пъти “, недоумява тя.

По случая с умрялата пред Спешното във Враца жена, проф. Аргирова разяснява, че фактически би трябвало да се разработят правила за банкет на пациенти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР