Тя призова да се сформира мнозинство за приемане на бюджета

...
Тя призова да се сформира мнозинство за приемане на бюджета
Коментари Харесай

Нинова: Трудното започва от утре, ще има дълги преговори

Тя прикани да се образува болшинство за приемане на бюджета за 2022 година до момента в който текат диалозите за сформиране на кабинет
Трудното стартира от на следващия ден. Ще имаме един мощно фрагментиран парламент. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова откакто станаха ясни първите резултати от изборите.

„ Влизането на „ Възраждане “ прави Народното събрание още по-фрагментиран. Ние сме подготвени на договаряния, ще отидем като ни поканят. Разговорите за държавно управление ще са доста дълги. “, добави още тя.

По думите на Нинова значимо ще бъде да се сътвори болшинство в Народното събрание, която да гласоподава първо бюджета за 2022 година, до момента в който се водят договарянията за кабинет.

На въпрос дали при тези резултати е обсъждана оставка тя отговори, че този миг партията резервира третото си място и остава на постоянна позиция за разлика от други обединения.

„ Проведохме доскоро съвещания на Изпълнителното бюро и Коалиционен съвет на тях оставка не беше обсъждана. “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея поддръжката на партията за Румен Радев не е донесла негативи на Левицата, а на въпрос дали се усещат предадени от него Нинова отговори сбито: „ В политиката няма място за усеща “. Левицата ще го поддържа и на втори тур.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР