Тя поясни, че важен момент е разграничаване на отговорностите на

...
Тя поясни, че важен момент е разграничаване на отговорностите на
Коментари Харесай

Бургаски депутат: Глобите за нарушения, свързани със замърсяване на въздуха, ще отиват при засегнатите общини


Тя разясни, че значим миг е разграничение на отговорностите на всички държавни органи и органи на локалното самоуправление по повод запазване чистотата на атмосферния въздух. " Конкретизират се отговорностите на кмета и общинския съвет при създаването на стратегиите за КАВ, оперативните проекти за деяние, предприемане на ограничения за основаване на зони с ниски излъчвания, ръководство на трафика и ограничение на използването на битово гориво, както и ръководство на общинската инфраструктура и действия. Разписани са отговорностите на Министерство на околната среда и водите във връзка с промишлените източници и трансграничните замърсявания и органите на Министерство на вътрешните работи и Министерство на превоза, осведомителните технологии, които при очевидно нарушение на качеството на въздуха могат да стопират от придвижване моторни транспортни средства. Така се отстрани несъгласието кмет да е виновен за обезпечаване чистотата на въздуха, а в същото време различен орган да управлява избрани източници на излъчвания, които способстват за утежняване качеството на въздуха “, добави националният представител.

Бургаският народен представител разяснява, че няма да се глобяват кметовете в случаи на трансгранично или промишлено замърсяване. Този текст е към този момент прецизиран, като наказания на кмета на съответната община се постановат, когато е налице деяние или безучастие от негова страна, в границите на пълномощията му.

Ивелина Василева е безапелационна, че обсъжданите промени са значими и засягат настоящите сега диспути за чистотата на въздуха.

" Законът дава решения, би трябвало да се работим, с цел да защитим здравето на българските жители и законодателните ограничения са един от методите за това. Всички желаеме да дишаме по-чист въздух,няма разнообразни отзиви по този въпрос. Имаше диспути след първо четене в зала и прецизирахме текстовете, свързани с отговорностите на локалната власт. С сътрудниците ми от ПГ на ГЕРБ поддържаме измененията, тъй като те засягат дълготрайни ограничения “, добави Василева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР