Тя постоянно го избягваше. Съдба. Първи и последен път в

...
Тя постоянно го избягваше. Съдба. Първи и последен път в
Коментари Харесай

Петров за загиналата в Пирин: За първи път отиде там

Тя непрекъснато го избягваше. Съдба. Първи и финален път в Пирин. Това сподели известният алпинист Боян Петров пред БТВ във връзка починала от лавина жена в Пирин, която била негова позната.

"Някаква крачка нехайство. Козирката е пропаднала и е последвал потрес в двамата младежи, с които е била. Браво на ПСС, че са се организирали толкоз бързо. Това е по-бързо от хеликоптер. Кучето я намира доста бързо, само че единият час в снега се оказва съдбовен. Все още не знаем дали повода е задушаване или контузии ", сподели още Петров.

Трудно е да се каже повода. Трябва да получим всички данни, с цел да създадем добър разбор. Това се случва заради две съществени аргументи - подценяване на изискванията в планината и надценяване на личните благоприятни условия. В случая има струпване на дребни неточности и момент нехайство. Това разгласи шефът на ПСС Емил Нешев, разяснявайки вчерашния драматичен случай в Пирин.

"За да стигнеш до такова място без използването на МПС лишава към 2-2.5 часа. Използвайки моторните шейни, спасителите са стигнали в границите на час. Това е достижение ", сподели още той. По думите му, потреблението на хеликоптер е още по-бързо, само че обстановката в хеликоптерното избавяне "не е розова " в страната ни.

"Ние сме единствената страна в Европейски Съюз, която няма система за избавяне с хеликоптери ", акцентира той.

Припомняме, че вървешком по билото на планината, момичето попада на козирка, която се чупи и пропада надолу. При рухването провокира лавина, която я затрупва. Момичето е било с още две момчета, които не са попаднали в козирката. Те подават сигнала към 17.00 часа.

„ За страдание всяка година има такива произшествия. Най-вероятно става дума за подценяване на изискванията “, сподели още Нешев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР