Тя посочи, че Иван Иванов трябва да отговаря за длъжностно

...
Тя посочи, че Иван Иванов трябва да отговаря за длъжностно
Коментари Харесай

Бсп Разтресе Политиката! Искат Незабавната Оставка На Един От Най-Високопоставените Кадри В Държавата

Тя уточни, че Иван Иванов би трябвало да дава отговор за длъжностно закононарушение с отхвърли да се намеси КЕВР в договорката, която си вървяла. Няма да оставим до края тази договорка, безапелационна е Корнелия Нинова.

Тази договорка е тъмна и подмолна от началото до края, уверена е Корнелия Нинова. Няма да оставим тази тъмна договорка да се случи на гърба на българския народ, добави тя. Червените не предложили заместител на Иван Иванов, единствено желали той да си понесе отговорността.

Нашата работа е да покажем пороците, съобщи още Корнелия Нинова. Други институции трябвало да посочат кои са настойниците на Гинка Върбакова. Законите се одобряват и извършват такива, каквито са, отсече тя за държанието на Иван Иванов.

Комисията за ЧЕЗ свърши доста работа, това сподели водачът на Българска социалистическа партия за днешната оставка на Жельо Бойчев.
С днешния брифинг за ръководителя на КЕВР левицата не замазвала случая. Поведението на Бойчев било брилянтен образец по какъв начин се постъпва в политиката. Заедно сме и ще работим дружно, удовлетворена е Нинова.

Припомняме, на 22 февруари 2018 година стана ясно, че чешката ЧЕЗ е одобрила договорката за продажба на активите в България и купувача " Инерком Груп ". Последва скандал, който провокира министърът на енергетиката Теменужка Петкова да подаде оставка, тъй като познава притежателят на компанията Гинка Върбакова. Делян Добрев, народен представител от ГЕРБ и някогашен енергиен министър, изрече подозрения във връзка с договорката и по-точно по отношение на това дали купувачът има опит и може да обезпечи поддръжката на ЕРП на една трета от България.

От изявление на Гинка Върбакова стана ясно, че договорката за активите на ЧЕЗ може и да не минава за утвърждение от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Това беше доказано от шефа на Комисията Иван Иванов.

Едновременно с това абсурдът доближи и в Чехия, като изданието Lidové noviny стартира лично следствие. То излезе с информацията, че две банки са дали обещание финансиране на договорката, макар че съгласно предходна обява половината от договорката се финансира от офшорки.

Лично министър председателят на Чехия Бабиш се е заел пред Борисов да съобщи документите от инспекцията на ЧЕЗ. Самият чешки министър председател обаче разяснява пред родното издание, че е шокиран от протичащото се. Впоследствие от държавния пресцентър суобщиха, че чешкият министър председател е заречен подпомагане, в случай че България прояви желанив да взе участие в договорката.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР