Тя получава признание и е удостоявана с международни награди за

...
Тя получава признание и е удостоявана с международни награди за
Коментари Харесай

Пълен шок! Най-умната гъркиня е измамница? СНИМКИ

Тя получава самопризнание и е удостоявана с интернационалните награди за научната си работа, само че в този момент дамата, която беше определяна за един от най-младите и най-големите гръцки мозъци, е подложена на по-голям напън от когато и да било, написа Profit.bg.

Възходът и възможното проваляне на 31-годишната Елени Антониаду се трансформира в обект на разгорещени разногласия сред гърците.

Години наред тя дава изявленията, в които се показва за откривател, който работи за НАСА; специалист по регенеративна медицина; производител на свръхмодерни изкуствени органи; разпален съперник на трафика на органи и инструктор на астронавти.

Изглежда обаче, че нито една гръцка медия от десетките, които са я интервюирали, не си е направила труда да ревизира дали всичките тези неща, с които тя е свързвана, са изцяло точни, написа BBC.

Преломната точка точка пристигна по-рано през месеца, когато гръцкият министър на образованието Ники Керамеус връчи на Антониаду премия на частно събитие за нейния принос към науката.

След това министърът пусна фотография в профила си във Фейсбук и употребява откъс на Антониаду: "Можеш да станеш подобен, за какъвто мечтаеш. "



Това провокира реакция от страна на редица гръцки учени, които са напълно отдадени на лабораторни проучвания и нямат доста време за гласност.

Гръцки професор, който преподава във френски университет, взема решение да направи в детайли изследване онлайн, с цел да види по какъв начин е допустимо толкоз младеж, като Антониаду, да е постигнал толкоз доста.

Когато разгласява резултатите от своето изследване в обществените медии, те пораждат отвращение измежду академичната общественост. Той е последван и от други, включително и Greek Hoaxes - група, отдадена на разобличаването на подправени вести.

Greek Hoaxes упреква Антониаду в това, че показва неправилно достиженията си и излиза с редица насрещни изказвания.
Какво е постигнала Антониаду?

Твърдение: Тя е работила по основаването на първата изкуствена трахея в света, която е сполучливо трансплантирана на пациент.

Насрещно изказване: Тя е била аспирант в Лондонския академични лицей, а присъединяване й в интервенцията е било доста неясно. Трансплантацията завърши с един от най-големите кавги в актуалната медицина.

Пациентът умира, откакто тялото му отхвърля органа. Дълго след неговата гибел Антониаду дава изявленията в Гърция, заявявайки по какъв начин е избавила живота му и по какъв начин той в този момент живее естествен живот.

Твърдение: Тя твърди, че години наред е работила като откривател за НАСА.

Насрещно изказване: Тя е била на 10-седмично лятно учебно заведение там и съумява да направи голям брой фотоси на оборудванията на организацията, облечена в облекла с логото на НАСА. От НАСА отхвърлят тя да работи директно за организацията, само че не изключва опцията да работи като подизпълнител.

Твърдение: Тя твърди, че има научната купа лекар.

Насрещно изказване: Тя има две следдипломни степени.

Твърдение: Тя е сполучлив бизнесмен и основен изпълнителен шеф на компания на име Transplants without Donors, която създава изкуствени органи за трансплантация.

Насрещно изказване: И мето на нейната компания не попада на никое място, а интернет домейнът, който има, е неактивен.

Кого съумява да убеди Антониаду?
Години наред гръцките медии я показват като най-големия гръцки разум от десетилетия. Постоянната гласност постоянно кулминира в най-различни типове оценки, които й се присъждат.

Производителят на играчки Mattel даже направи кукла барби, която наподобява като нея, като част от своята серия Sheroes (Героини).
Дясноцентристката Европейска национална партия пък пусна в Twitter колаж със фотоси на най-значимите гръцки персони в последния век, като нейната фотография бе сложена в средата.

11 Great Greeks - Past, Present and Future - who have played an important role in Europe: https://t.co/TNwcgmJqB6 pic.twitter.com/ybk9rcMA12
— EPP Group (@EPPGroup) 20 януари 2014 г.

Тя даже съумява да влезе в поредицата на BBC 100 Жени за 2014 г, както и в класацията на Forbes 30 Under 30 за 2015 година

Как реагира тя на всичко това?
Със усилването на скептичността към нейната персона Елени Антониаду пусна изрязана фотография на премия от НАСА, като съобщи, че работи за организацията и отхвърли, че пробва да се конкурира с по-възрастните учени.

"Всеки ден не преставам да се изучавам, като се включвам в елементарни или по-сложни планове, като този за изкуствения разсъдък в НАСА, в който вземам участие в последно време, " написа тя.

"За мен задачата в никакъв случай не е била да се съревновавам с академичната общественост или да съпоставям първите ми стъпки в науката като нов изследвател с хора, които се занимават с това от десетилетия. В последна сметка, значимото е да постоянно да работиш в съдействие, като помагаш на хората към теб да вървят напред, а не надолу. "

От BBC несполучливо са се пробвали да се свържат с Антониаду за коментар.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР