Тя печели престижната филмова награда “Еми, номинирана е седем пъти

...
Тя печели престижната филмова награда “Еми, номинирана е седем пъти
Коментари Харесай

Аз съм актриса, откакто съм се пръкнала. Кристина Апългейт на 51

Тя печели влиятелната кино премия “Еми ”, номинирана е седем пъти за нея, четири пъти е номинирана за “Златен глобус ”, носителка е и на премията “Тони ”. Миналата седмица получи и звезда на Алеята на славата в Холивуд. Американската актриса Кристина Апългейт, която през днешния ден навършва 51 години

Славата ѝ идва още преди тя да навърши 15 години - в ситкома на телевизия “Фокс ” “Женени с деца ” (1987 - 1997). В него тя играе ролята на глупавата, само че полово зашеметяваща щерка на семейство Бънди - Кели. Сериалът се излъчва в продължение на 10 години и придобива огромна известност в Съединени американски щати, а скоро - и по света.
Актриса, откогато се е пръкнала
Кристина Апългейт е само дете на певицата и актрисата - звезда в телевизионни сериали Нанси Прайди и Робърт Апългейт, шеф на звукозаписна компания. Тя е родена в Холивуд, Лос Анджелис, Калифорния и майка й оказва огромно въздействие върху ползите й.

„ Аз съм актриса, откогато съм се пръкнала “, споделя Кристина Апългейт.

Тя дебютира в малкия екран още на 3-месечна възраст, в ръцете на майка си, която играе в сериала „ Дните на нашия живот “ . От този миг нататък бъдещето на Кристина в актьорската специалност наподобява е начертано. След участията си в няколко реклами, сред които и за комерсиалния колос Kmart, 7-годишната Кристина реализира първите си триумфи, които не стопират и отсега нататък.
 Кристина Апългейт с Кейти Сегал (Пеги Бънди) и Дейвид Фостино (Бъд Бънди) от сериала
Апългейт основава сполучлива кино и телевизионна кариера. Участва в основната роля на ситкома на NBC Jesse (1998–2000), което й носи номинация за премия “Златен глобус ”. Наградата “Еми ” получава за гостуващата си роля в ситкома на NBC Friends (2002–2003). За ролята си в бродуейския театър Sweet Charity (2005) тя е номинирана за премията “Тони ” за най-хубава актриса в мюзикъл.

За ролята си в ситкома на ABC Samantha Who (2007–2009) Апългейт получава две номинации за премиите “Еми ” и “Златен глобус ”. Участва и в ситкома на NBC Up All Night (2011–2012), а присъединяване й е трагикомедийния сериал на Netflix Dead to Me (2019–2022) и донася три номинации за “Еми ” и една за “Златен глобус ”.

Апългейт също има огромни функции в няколко кино лентата, измежду които Don`t Tell Mom the Babysitter`s Dead (1991), The Big Hit (1998), The Sweetest Thing (2002), Grand Theft Parsons (2003), Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004), Hall Pass (2011), Anchorman 2: The Legend Continues (2013), Vacation (2015), Bad Moms (2016) и Crash Pad (2017).
" Пътищата не престават "
Миналата година Кристина Апългейт сподели, че е диагностицирана с множествена склероза. Тежкото заболяване идва, откакто тя съумя да пребори рак на гърдата след интервенция през 2008 година.

Първоначално тя не е желала да споделя обществено за болестта си от рак на гърдата, само че след това взема решение да се възползва от въздействието, което има, с цел да предизвести доста дами.

„ Първоначално не желаех да приказвам, само че трябваше, тъй като доста млади дами получават същата диагноза. И дами под 36 години могат да страдат от рак на гърдата ”, споделя Апългейт пред списание People. Тя поучава дамите да се преглеждат постоянно.

В момента актрисата се бори с множествената склероза, като си е взела отмора от всемирски събития и професионални задължения.

“Труден път е. Но както всички знаем, пътищата не престават ”, написа Апългейт в Туитър през август 2021 година, когато заяви за болестта си.

На 14 ноември тя се появи за първи път обществено, откогато заяви, че страда от множествена склероза . Ходеща мъчно и подкрепяща се на бастун, само че в прелестно въодушевление холивудската звезда участва на церемонията по личното си отличие на Алеята на славата.
 На Алеята на славата, 14 ноември 2022 година
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР