Тя не е навършила още 10 години, но за часове

...
Тя не е навършила още 10 години, но за часове
Коментари Харесай

София Отеро - малката голяма звезда на Берлинале 2023

Тя не е навършила още 10 години, само че за часове стана световноизвестна поради актьорските си умения и всички погледи към този момент са ориентирани към София Отеро - момиченцето, което на Международния кино фестивал в Берлин завоюва премията “Сребърна мечка ” за най-хубаво осъществяване в основна роля.

Испанката е отличена за присъединяване си в продукцията " 20 000 типа пчели ". Тя стана най-младата лауреатка в историята на форума, чието 73-о издание завърши преди дни. Статуетката й бе връчена от американската актриса Кристен Стюарт, която пък бе най-младият ръководител на журито на Берлинале. 

The young Sofia Otero wins Best Performance for 20,000 ESPECIES DE ABEJAS. A beautiful performance and how wonderful to see a young performer (her first time in front of the camera) awarded the top acting prize.
— Euronews Culture (@euronewsculture)
София Отеро ослепително се превъплъщава в облика на дете, което е родено момче, само че се възприема за момиче. " 20 000 типа пчели " ” споделя историята на транссексуално дете, което търси своята еднаквост.

Режисьорката Естибалис Уресола Солагурен попада на дребната актриса, откакто прави над 500 изявленията по време на кастинга. Тя търси " добра актриса ", тъй като ролята " изисква да се премине през доста прочувствени състояния…, а за това би трябвало да си квалифициран ". Но когато се среща със София Отеро, още в първата минута схваща, че момиченцето ще бъде звездата на кино лентата, въпреки и без никакъв опит пред камера. " Очите й не разрешават никакво подозрение ", споделя  Уресола Солагурен.  

  " 20 000 типа пчели " е дебют освен за дребната актриса, само че и за режисьорката, която за първи път снима пълнометражна продукция. Досега е работила главно по късометражни продукции. След като вижда големия капацитет на София, Естибалис Уресола Солагурен не се колебае да й даде опция за изява. Режисьорката споделя пред " Вангуардия ", че елементарно работи с деца артисти.   " В … погледа можем да разберем доста и за себе си като възрастни, а най-голямото предизвикателство е да запазим непринуденото държание и в същото време да се уверим, че сюжетът се извършва... ".

Тя изцяло се доверява на София Отеро. " Видях я и разбрах, че е необикновено радостно и общително момиче, умее да импровизира... Още от първия миг ми стана напълно ясно, че диря нея… ", споделя пред испански медии режисьорката, която е родом от Страната на баските - самостоятелна област в северната част на Испания. От този регион е и София Отеро. 

В изявление за баското списание " Наис " Естибалис Уресола Солагурен дефинира дребната актриса " като извънредно интелигентно момиче, проявяващо впечатляваща емпатия ”. Според нея ролята в " 20 000 типа пчели " е подобаваща за момиче и по време на кастинга за продукцията търси тъкмо това, въпреки че режисьорката е наясно, че ще бъде подложена на рецензия. Изборът ѝ на София Отеро се оказва повече от сполучливо начинание, въпреки че момичето няма никакъв актьорски опит, написа в. " Паис ". 

Silver Bear for Best Leading Performance: Sofía Otero (20,000 SPECIES OF BEES)
— MUBI (@mubi)
Министърът на културата на Германия Клаудия Рот по време на Берлинале особено поздрави актрисата за пресъздаването на " надълбоко вълнуващия портрет на транссексуално дете ". Според нея филмът " е буен апел против дискриминирането, а също зов за приемливост, неприкритост и тъждество ".

Малката огромна испанска кинозвезда към този момент не дава изявленията и за " 20 000 типа пчели " приказва режисьорката Естибалис Уресола Солагурен. София обаче беше доста прочувствена при приемането на премията " Сребърна мечка " в Берлин и произнесе слово от сцената. Под зоркия взор на фамилията си, със сълзи на очи и бурно приветствана, Отеро изрече десетки благодарности, като доста внимаваше да не не помни някого от екипа на кино лентата или родственици.

Дългият лист, котел съвсем на един мирис, съществено затрудни преводачите от испански на британски език по  време на церемонията на Берлинале, настояват медиите в родината на Отеро. А дребната София не спираше с благодарностите " на фризьорите, на журито, на техническия екип, на гримьорите… на татко ми, Фернандо Отеро, най-хубавият в целия свят…, на майка ми, която обичам безумно,... на режисьора, на моите баби и дядовци…, на вуйна ми, на чичовците ми... ". И не скри от публиката, че " желае да посвети живота си на актьорството " ”.

София Отеро е най-малката от четирима братя и сестри, които бяха в залата в Берлин и записваха с мобилните си телефони паметния миг в историята на фамилията. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР