>Тя не е и опростената грешница, която помазала нозете на

...
>Тя не е и опростената грешница, която помазала нозете на
Коментари Харесай

Днес черпят няколко омайни женски имена

>
Тя не е и опростената грешница, която помазала нозете на Иисус и ги изтрила с косите си, за което споделя св. евангелист Лука. Непосредствено след описа за тази неназована по име грешница ( "...една жена от града, която беше грешница, вж. Лук.7:37) ев. Лука загатва поименно св. Мария Магдалина с думите " Мария, наричана Магдалина, от която бяха излезли седем бяса " (Лук. 8:2). 

От текста ясно се схваща, че Мария Магдалина била една от многото други дами, които Иисус " излекувал от зли духове и заболявания... и които Му услужваха с парцелите си " (Лук. 8:2).Объркването на св. Mария Магдалина с опростената грешница не е неотдавна - то води началото си от края на VI век и се дължи най-много на неправилно пояснение на св. Григорий Велики.

Смесването на разнообразни дами с името Мария е изключително публикувано на Запад, намира се и в нашумелите филми " Страстите Христови " на Мел Гибсън, " Кодът Да Винчи " от Дан Браун и други творби. То се дължи на непознаване на светото писание.

На този ден е и преместването на мощите на светия свещеномъченик Фока към 404 година от Понт в Цариград. (Паметта му се чества на 22 септември.)

Имен ден имат Магдалена, Магдалина, Магда, Мадлен, Мадлена, Меглена, Миглена, Лина и Лена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР