Тя може да се вгражда както в смартфони, така и

...
Тя може да се вгражда както в смартфони, така и
Коментари Харесай

Нова сензорна технология работи на всяка повърхност

Тя може да се вгражда както в смарт телефони, по този начин и във кормилото на колата

Усъвършенстваните датчици на Sensel „ знаят ” желанията на потребителя
(снимка: Sensel)

Иновативна технология трансформира всяка повърхнина в сензорна . Разработката на Sensel, показана на ревюто CES 2020 в Лас Вегас, ще разреши на производителите на смарт телефони да слагат виртуални бутони съвсем на всички места в устройството .

Технологията употребява тъничък филм, върху който могат да се поберат към 25 датчика. Комбинацията на подобен филм с извитата част на екраните на смарт телефоните разрешава слагане на виртуални бутони по краищата на корпуса.

Сензорите са мощно чувствителни. Те могат да разграничават равнища на напън от по-малко от 1 грам до повече от 5 кг във всяка от 10-те точки на контакт. Високото равнище на акуратност на различаване разрешава да се дефинират доста видове държание.

Sensel твърди, че нейните датчици „ знаят ” желанията на потребителя. С други думи, измервайки натиска, те могат да дефинират по кое време човек просто държи устройството в ръка и по кое време целеустремено натиска избран бутон.

Освен това датчиците могат да дефинират вида захват, като по този метод разрешават на детайли от рода на бутон за зареждане и надзор на силата на звука да се реалокират от едната страна в другата, с цел да подхождат на позицията на устройството.

Сензорите на Sensel са способни да дефинират доста видове държание
(снимка: Sensel)

Възможността за премерване на силата на натиска разрешава на датчика да реагира друго според от това каква мощ е приложена. В демонстрацията Sensel сподели опциите на сензорния бутон за ръководство на камерата на смарт телефона – той разпознава половин натискане за фокусиране, цялостно натискане за снимане, натискане и задържане за серия фотоси.

Технологията може да откри приложение освен в смарт телефоните. Разработчиците демонстрираха работата на датчиците върху дървени и кожени повърхности. Sensel се надява, че технологията ще разреши основаване на нови интерфейси, които могат да бъдат вградени в дървени или кожени предмети, като да вземем за пример волан на кола, маса и т.н.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР