Тя може да е вяла наистина, защото отсъства основният дебатиращ,

...
Тя може да е вяла наистина, защото отсъства основният дебатиращ,
Коментари Харесай

Иван Бакалов пред ФАКТИ: Свикнахме на скандални безобразия с този премиер

" Тя може да е вяла в действителност, тъй като отсъства главният дебатиращ, който би трябвало да се появи и с него да има диалог, или най-малко изявленията. Това е водачът на ръководещата партия ". Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ журналистът Иван Бакалов във връзка течащата предизборна акция и отсъстващия Бойко Борисов от нея.

" Той най-малкото би трябвало да се покаже, в случай че ще да поема отговорност. Най-малкото би трябвало да се покаже в живо студио и с водачи на партии да дискутират бъдещето на България - кой какво счита да прави. Той отсъства, няма го. Той изобщо отсъства от медиите от предходната година лятото, или пролетта ли беше, когато излязоха фотосите с чекмеджета и пачки и той направи една конференция. Имаше и записи, които излязоха. Та, той направи една конференция, на която целуна другарката по главата, дето я назова в диалог със съкращението ПКП, с цел да покаже какъв брой се обичат. Оттогава той участва в медиите единствено със селфита. Снима се самичък с джипката, обикаля, слушаме говорещия врат и това го пускат в малките екрани непрестанно. Но не го канят. На конференция на така наречен щаб се явява, приказва 10 минути и си излиза без въпроси. Сега няма изявленията с него в огромните малките екрани, не взе участие в диспути. Това е тип изборна машинация, това не са естествени избори, това не е народна власт ", продължи Бакалов.

Журналистът се върна и към изявлението на Борисов за немско издание:

" То повдига ужасно доста въпроси, които никой не му е задал. Той споделя в това изявление, че в неговата резиденция в Бояна някой е внесъл пачки, злато и револвер. И ги е поставил, с цел да ги снима. Той споделя Мата Хари. Някой би трябвало да го попита, в медии да се яви и да отговори коя е Мата Хари. Той ли е наредил на защитата да я пускат без да я ревизират, с цел да ги внесе тези работи, в случай че приемем, че не са негови? И доста въпроси има още, които никой не му е задал ".

" Това е вид другарство като Ким Чен Ун в Северна Корея. Той по този начин се снима на незнайно място, споделя някакви работи, намира се с някакви генерали министри и се излъчвам самичък след това. Ние сме сякаш демократична страна, член на Европейски Съюз, само че и тук е такава обстановката ", върна се Иван Бакалов на тематиката за държанието на премиера Бойко Борисов.

" Не дава отговор и на въпроси на депутати, в парламентарния надзор в петък той с месеци не е участвал, с цел да отговоря. Почти година. Това е безусловно скандално. Ние сме тъкмо като жабите. Жабата, дето я поставят в тенджерата и постепенно нагрява, тя се сварява без да разбере. Това се случва с всички нас, ние свикнахме на скандални безобразия с този министър председател ", продължи той да подлага на критика Борисов.

" Реалността е такава за тези избори. Няма да има партия с болшинство. Така беше и в предходните парламентарни избори. Нямаше партия с болшинство. Борисов постоянно е правил кабинети в коалиция. Намираха се партии, които да влязат с него в държавно управление. Този път няма да стане. Опарили са се от него. Примерно " Демократична България " няма да влезе. Много хора се съмняват, че партията на Слави Трифонов - " ИТН ", ще бъде следващата партия в коалиция (б.р. с ГЕРБ). Аз съм уверен, че това няма да стане. Освен това, друго е забавно. Не се знае дали една партия от 30 депутата почти, колкото евентуално ще има " ИТН ", дай Боже да са повече, и ГЕРБ, дружно събрани, дали ще създадат 120 депутати. 121 им трябват за държавно управление. Това е подозрително, тъй като се обрисува да влязат повече дребни партии в Народното събрание. Когато те влязат повече, депутатските места за огромните са по-малко. Примерно ГЕРБ 2014 година завоюва с 32% изборите и имаше 84 депутатски места. Ако в този момент завоюва с 30% е доста евентуално да има 80, даже по-малко депутатски места. При това състояние ще им трябват още 2-3 партии минимум, с цел да създадат държавно управление. Как ще стане това, аз не знам. Според мен това са последните избори, на които той може да завоюва, дали ще е с 1%, или с 2, или с 4, само че повече няма да бъде министър председател. Той, с цел да избави кожата, ще изтика някой различен за министър председател и ще създадат държавно управление на националното единодушие, или програмно, или експертно, или някакво там ще го нарекат, само че той да взе участие в ръководството с различен министър председател. Кой ще е той, можем към този момент да гадаем, тъй като това не зависи единствено от него, а и кой ще одобряват другите ", счита Бакалов.

" Най-голямата щета на Борисовото ръководство толкоз години е, че хората привикнаха, че някакъв обикаля по автомагистралите с джипката, споделя тук това, тук това. Хората си мислят, че по този начин се ръководи страна. Ами, не е по този начин. Делегират се права, групово се ръководи ", вметна журналистът.

" Правителство, в случай че сформират, тъй като има вид да не сформират и есента да има нови избори, само че в случай че сформират едно държавно управление, то няма да изтрае дълго и ще има нови избори, тъй като ще бъде доста компромисно. Освен това, това е началото на края на Борисов, тъй като той в случай че не е министър председател и си мисли, че може да ръководи, дърпайки конците подмолно - това ще е олигархично ръководство. Каквото беше до момента. Както беше на Орешарски кабинетът. Ако си мисли, че в профил може да подръпва, няма да стане. Постепенно ще се извърнат всички ония, които са се страхували от него и са го обслужвали. Постепенно ще се извърнат на другаде. Той даже да постави министър председател марионетка, като Томислав Дончев, да речем, или може да вземе някой от извънпарламентарните и да го постави сякаш като допустима фигура... Дори да постави марионетка, една марионетка няма по какъв начин дълго време да издържи като министър председател. Както и с Орешарски не стана. Мисля, че обстановката у нас - по-късно лято, след изборите, ще бъде като Ирак след Садам ", съобщи още Иван Бакалов.

Журналистът е на мнение, че когато околните до Борисов хора усетят, че той изпуска властта, те ще се извърнат против него и ще стартират да разкриват какво е правил.

Той сподели още, че ще се направи всичко допустимо Вътрешна македонска революционна организация да бъде набутано в Народното събрание, тъй като са подготвен сътрудник на Борисов.

" Вредно е това ръководство на Борисов толкоз години. Не е единствено това, че сътвори чувството и упованията един министър председател да обикаля... Това не е ръководство. Вредното е и неговата безпрестанна измама и неистини. Непрекъснати. Това е най-отровното за политическия живот в България'', счита Бакалов.

" Ако се случи по този начин, че да е победител Българска социалистическа партия, допустимо е да вземат участие в ръководството. Те няма да желаят тия, ония, но най-после ще се стигне до някакъв кабинет. Пак ще бъде наименуван нещо експертен, избавителен и прочие Но в случай че не победят, най-вероятно ще ги пренебрегват ", сподели към края на присъединяване си журналистът.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР