Тя има две награди Оскар, два Златни глобуса, две награди

...
Тя има две награди Оскар, два Златни глобуса, две награди
Коментари Харесай

Джулиан Мур на 63: Полудявам, когато чуя жени да лъжат за годините си


Тя има две награди " Оскар ", два " Златни глобуса, две награди " Еми " и два пъти е отличена от Гилдията на актьорите. През 2020 г.  The New York Times я разгласи за един от най-великите артисти на 21. век. С невероятна сбирка от функции в доста сполучливи филми и телевизионни продукция.

Днес забележителната Джулиан Мур Джулиан Мур става на 63. 

Номинирана е за " Оскар " за ролите си в „ Буги нощи “ „ Краят на аферата “, „ Далеч от парадайса “ и „ Часовете “, получава статуетката чак през 2015 година за кино лентата „ Все още Алис “, където е в ролята на жена, болна от Алцхаймер. Не по-малко впечатляващи са превъплъщенията й  в „ Големият Лебовски “, „ Магнолия “ и „ Ханибал “. 

Мур е родена на на 3 декември 1960 година в щата Северна Каролина. Баща й е американец и работи като боен арбитър, а майка й е от шотландски генезис и е обществен служащ в психиатрия. Завършва школата по театрални изкуства в Бостънския университет през 1983 година и получава бакалавърска степен по актьорско майсторство. През това време се устоя като сервитьорка – вечер работи в ресторант, а денем върви на лекции и кастинги. „ Бях добра сервитьорка “, споделя актрисата в изявление пред The Guardian през 2010 година

„ Аз съм работещ човек. Справях се добре, тъй като, когато ми дадеш работа, аз ще я свърша, без значение каква е тя. “

В идващите години тя прави добра работа и в киното – първите си стъпки прави в спектакъл в Ню Йорк и получава няколко дребни функции в сериали. Дебютният ѝ филм е „ Истории от тъмната страна: Филмът “, само че за първи път кинокритиците виждат гения й през 1993 година във кино лентата „ Кратки пътища “. През 2018 година излезе и сантименталната комедия „ Глория Бел “, в която Мур играе жена на междинна възраст, която претърпява бракоразвод и стартира нова връзка. Разводът не е непознат на Мур, която през 1986 се омъжва за артиста Джон Гулд Рубин, само че се развеждат след 9-годишен брак. 

По-късно среща Барт Фройндлих, с който са дружно над 20 години и имат 2 деца от режисьора. Двамата се срещат през 1996 година на снимачната площадка на „ Следи от детството “ – Фройндлих е режисьор, а Мур играе в основната роля.  

" Привилегия е да остаряваш "

В изявление за  британския The Times миналата година тя изясни по какъв начин макар несъмнено сполучливата си кариера, към момента се сблъсква с рецензии и унизителни забележки по отношение на външния си тип, както и доста дами в специалността. 

В ново изявление за британския  Мур сподели, че от фигура от развлекателната промишленост е чула репликата: „ Опитайте се да изглеждате по-красива “. Мур не прецизира кой е бил този човек или каква е била позицията му, като го нарича „ един човек от филмовата промишленост “.   „ Очевидно е, че в нашият бизнес физиката е изключително значима, само че хубостта и хубостта са субективни “.  
    View this post on Instagram           
A post shared by Julianne Moore (@juliannemoore)

Тя също признава, че от време на време мечтае да бъде „ загоряла русокоска “, а не - червенокоса с бледа кожа. „ Червената ми коса ме караше да се усещам като новобранец, до момента в който растях “, споделя тя. „ Червенокосите са 2 % от международното население. Никой не желае да се усеща като малцинство, изключително като е малко дете ”, прибавя актрисата и изяснява, че се е научила да възприема своята уникалност като мощна страна. " Сега се усещам доста разпозната с косата и луничките си. ” 

Да остаряваш, е привилегия и не е нужно да бъдем толкоз вманиачени във външния си тип, счита още тя. 

„ Как да продължим да провокираме себе си, да се интересуваме, да научаваме нови неща, да бъдем по-полезни за другите хора? Как да продължим да се развиваме? Как да се ориентираме в живота, с цел да имаме още по-дълбоки прекарвания? Това би трябвало да са значимите неща, свързани с остаряването ", споделя Джулиан Мур.  

Не за пръв път актрисата приказва за стигмата на външния тип и това по какъв начин се отнасят към остаряването в шоубизнеса. В изявление за As If magazine през 2021 година  Джулиан Мур разяснява термина „ грациозно остаряване “.

„ Има ли неподходящ метод да остареем? Ние, несъмнено, нямаме избор. Никой няма избор по отношение на остаряването, тъй че това не е позитивно или негативно нещо, просто е. Това е част от човешкото положение, тъй че за какво постоянно приказваме, като че ли е нещо, над което имаме надзор? ", сподели тогава Мур и  показа, че следва философията на Хелън Мирън - „ остаряването е условие на живота, или остаряваш, или умираш млад “. 
    View this post on Instagram           
A post shared by Реклама в Direct (@fatyafox)

Когато е на 58 споделя пред американското фешън списание Harper's Bazaar: 

Полудявам, когато чуя дами, които лъжат за годините, по какъв начин преднамерено отбягват тематиката или се пробват да са по-съобразителни, когато става въпрос за възрастта.

А в действителност не е толкоз извънредно да си на над 50 години. Това е просто част от живота. “ 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР