Тя го успокои, обяснявайки, че ще се опита да повлияе

...
Тя го успокои, обяснявайки, че ще се опита да повлияе
Коментари Харесай

Край! Освободиха Шефа На Нзок Проф. Плочев!

Тя го успокои, обяснявайки, че ще се опита да повлияе на Менда Стаянова, ръководител на бюджетната комисия, с цел да го включи в дневния ред на комисията й.

Това е един извънредно добър експерт. Това е извънредно виновен човек. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов по време на дебатите за предварителното преустановяване на пълномощията на шефа на НЗОК Камен Плочев, написа нюз.бг.

17 години Иванов работел дружно с Плочев и даде висока оценка за него като доктор. Три месеца Здравната каса е на автопилот, по думите му. Това обаче повече не може да продължава. Трябва да се вземат виновни решения, сподели Иванов.

Славчо Велков от Българска социалистическа партия напомни, че Плочев с писмото си споделя, че не подава оставка. По думите му Плочев не е показал решение на ТЕЛК за неработоспособност.

Червеният народен представител напомни абсурда сред Министерство на здравеопазването и НЗОК, при който стартира кръстоносен поход против Камен Плочев. По мнението на Славчо Велков Касата натрупала задължения при ръководството на днешния здравен министър Кирил Ананиев, който бе част от надзора на НЗОК.

НЗОК продължавала да натрупа задължения. Това, което вършиме е неприлично, упрекна Велков. Катастрофата е общ брой от цялост от трагични събития, съобщи той.

Депутатите от Движение за права и свободи също опазиха Камен Плочев. Не професор Камен Плочев е индивидът, който би трябвало да си подаде оставката, други хора би трябвало да си отидат, съобщи Нигяр Джафер.

В случая не става въпрос за гласуването на персоналното волеизявления на следващия шеф на НЗОК, а за достолепието на Народното събрание и на хората, които то избира на този пост и освобождава след няколко месеца, по думите й.

Според нея казусът е следващ откъс в задълбочаващата невъзможност в системата на опазването на здравето. Досега 17 шефове на НЗОК са били освобождавани и се е стигнало до такава степен, че нито един не е изкарал цялостен мандат.
Днес обсъждаме една полуоставка, която е признак за нашата активност, добави Нигяр Джафер. Имаме време, което е окончателно изгубено, тъй като бяха допускани доста неточности, сподели тя. Няма почтени, акцентира Нигяр Джафер.

Припомняме, в края на февруари проф. Камен Плочев бе признат в болница. Преди това здравният министър Кирил Ананиев изиска оставката му от поста шеф на НЗОК.

Тогава аргументът на Ананиев беше, че Плочев не е уведомил Надзорния съвет на Касата за писмото, с което изиска от Народното събрание актуализация на бюджета ѝ поради отговорности.

Въпреки че тогава имаше обвинявания за прикриване на документи, Плочев бе безапелационен, че е спазил всички законови процедури.
Проф. Плочев отхвърли да подаде оставка тогава, само че излезе в нескончаем болничен, откакто бе признат по неотложност в болница.

За повторно от както министър Кирил Ананиев пое управлението на Министерство на здравеопазването се поражда конфликтна обстановка сред ръководителите на двете институции.

Кирил Ананиев изиска оставката на ръководителя на НЗОК доктор Камен Плочев, тъй като проф. Плочев не е уведомил Надзорния съвет на НЗОК, не е уведомил и самия министър, а непосредствено се обърнал към законодателния орган за актуализиране на бюджета. Пари трябвали, с цел да се платят задължения към непознати каси.

Тогава Плочев изнесе близки до правилните данни. Последва незабавна инспекция на сумите, които изискуем към непознати каси. Проверката беше провокирана от другите данни, които Жени Начева и шефът на касата проф. Камен Плочев показаха.

На 14 юни Здравната комисия гласоподава оставката на Камен Плочев.

Камен Плочев бе определен за ръководител на Здравната каса през лятото на 2017 година. Той е 17-ият шеф в 18-годишната история на Националната здравноосигурителна каса.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР