Тя е специалист по обща и клинична патология с опит

...
Тя е специалист по обща и клинична патология с опит
Коментари Харесай

Д-р Мария Дочкова се присъедини към екипа на лаборатория „ЛИНА”


Тя е експерт по обща и клинична патология с опит в имунохистохимията

Млад доктор с богат опит е най-новото попълнение в екипа на лаборатория „ ЛИНА ”. Това е доктор Мария Дочкова, експерт по обща и клинична патология с умения в региона на имунохистохимията, ориентирана към биопсичната диагностика.  

Д-р Дочкова е приключила МУ – София и дълги години е работила в УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов ”. Има преминати редица курсове в едни от най-престижните обучителни институции  по: молекулярна патология; биопсична диагностика на болести на белите дробове, плеврата и медиастинума; имунохистохимична оценка при експресията на PDL 1 при недребноклетъчни карциноми на белия дроб; модерни аспекти в морфологичната диагностика на карцином на гърдата, карцином на стомаха и други локализации; мозъчни тумори на централна нервна система.

В началото на тази година, откакто се реалокира в Бургас дружно със фамилията си, стартира работа в лаборатория „ ЛИНА ”. Тя е позната  на студентите в Медицинския факултет в морския град, защото води упражненията им по дисциплините „ Анатомия ” и „ Патоанатомия ”.

 „ Радвам се, че съм част от екипа на „ ЛИНА ”. Моята цел е в името на пациентите с онкологични болести да изведем имунохистохимията на ново по-високо равнище в Бургас и района. Затова планираме доста да разтеглим тестванията, които предлагаме. Целта е масимално точна диагностика в региона на туморната диагностика ”, споделя доктор Дочкова.  Тя е от семейство на лекари и за нея това е предопределение, а не специалност. Още от ученичка знае, че желае да специализира патология. Днес владее най-новите способи и трендове в региона на биопсичната диагностика,  гинекологичната патология и онкопатологията в областта на храносмилателната и отделителната система. Така екипът от експерти на „ ЛИНА ” в клиничната патология става още по-голям.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР