Тя е само на 21, но вече пише история в

...
Тя е само на 21, но вече пише история в
Коментари Харесай

21-годишна хубавица е първият модел с хиджаб на световната сцена

Тя е единствено на 21, само че към този момент написа история в безкомпромисния свят на модата. Халима Аден – името ѝ евентуално ви е познато, в случай че следите международния подиум, само че при положение, че не е – запомнете го! 

Красавицата от Кения е друга и се гордее, че с помощта на естествената си красота, има опцията да извърши задачата си, а точно да проправи път на мюсюлманките в модата, пишe woman.bg.



Халима е родена в бежански лагер на 19 септември 1997 г, а по-малко от две десетилетия по-късно става първият модел, който излиза с хиджаб и бурка на подиума. Това се случва през 2016 година на състезанието „ Мис Минесота “. Тогава тя е едвам на 17, а демонстрира невероятна храброст и подготвена да разбие всички клишета.

Дързостта ѝ е възнаградена и публиката я приема с отворени прегръдки, дизайнерите и мениджърите също. През идващите месеци Халима подписва контракт с компанията IMG Models и взе участие в Седмица на модата в Ню Йорк.



2017 година е още по-успешна за Халима, тогава тя е арбитър в влиятелния конкурс „ Мис Съединени американски щати “. До ден сегашен тя не стопира да се изявява на влиятелни дефилета и да показва тоалетите на редица уважавани дизайнери. 

В началото на лято 2017 тя става първия модел с хиджаб на корицата на арабския и английския Vogue, а година по-късно Халима към този момент е представител на UNICEF и активността ѝ съсредоточена върху правата на децата. В началото на пролетта тази година младата хубавица покорява още един връх. Тя става първият модел с хиджаб и бурка на корицата на Sports Illustrated Swimsuit.

Халима Аден не стопира да се развива всеки ден и неуморно се бори за правата на мюсюлманките. Приела е драговолно задачата да потвърди, че дамите могат да се обединят и да бъдат мощни дружно, без значение от произхода, външния тип и други сходни условия. В момента Халима работи с марката Modanisa за основаването на своя лична сбирка тюрбани и шалове. 
 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР