Тя е само на 16, но мечтае да е първата

...
Тя е само на 16, но мечтае да е първата
Коментари Харесай

16-годишно българско момиче тренира в НАСА

Тя е единствено на 16, само че мечтае да е първата българка, която ще полети в Космоса. Мечтата й е на път да стане действителност. Татяна Иванова от Добрич стана част от първия образователен галактически лагер в света на НАСА.

„ Миналата година посетих лицензиран лагер в Турция. Там завоювах орден. След него повярвах, че мога и с помощта на доста хора съумях да стигна до лагера в Алабама”, описа в „ Тази неделя” Татяна.

Тя се връща от там на 1 септември. Там е учила галактическа история.

„ Имахме и много симулатори. Единият беше симулатор, който упражнява три пъти по-силна гравитация върху тялото ти. Всички симулатори са същински и са предоставени от НАСА. Всичко е доста прецизно, даже и най-малкият подробност е изпитан”, описа момичето.
Бъдещите задачи на Марс ще имат потребност от шегобиец Следващото огромно пътешестване на човечеството разумно ще бъде до Червената планета
„ Виртуалното пътешестване до Марс беше много стресираща задача. Тя продължи три часа, като аз бях част от екипажа в самата ракета. Първо трябваше да бъда в една капсула, излетяхме, а по-късно бяхме в безтегловна среда. След това стъпихме на Марс, където имаше треньори, които създаваха паникьосваща среда. Трябваше да падна, да си счупя крайници и да видя по какъв начин останалите от екипа ще действат”, описа още Татяна.

Казва, че доста хора я подлагат на критика и считат, че фантазията й е непостижима. Въпреки това обаче тя ще продължи да я следва.

„ През 2033 година е планувана първата задача до Марс. Засега се знае, че тя ще е от 6-7 души екипаж. Познавам няколко девойки, които се готвят много интензивно за нея от доста дребни. Моята фантазия е да бъда член на този екипаж”, споделя Татяна Иванова.

В свободното си време 16-годишното момиче свири на барабани и написа лирика.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР