>Тя е привлечена като по обвинения за това, че за

...
>Тя е привлечена като по обвинения за това, че за
Коментари Харесай

Фаталната Диана иска вкъщи при двете си деца, съдът я остави на топло

>
Тя е привлечена като по обвинявания за това, че за времето от 23:30 часа на 08.09.2017г. до 07:00 часа на 10.09.2017г. в гр. Сливен в съучастничество като съучастник със Станислав С. и друго лице от гр. Сливен незаконно лишили от независимост Димитър Х., като действието е осъществено по непосилен за потърпевшия метод, за това, че в съучастничество със Станислав С. е направила обир на два мобилни телефона и парична сума от потърпевшия, съпроводен с нанасяне на телесна щета и за това, че изтеглила от дебитната карта на Димитър Х. суми без негово единодушие. 
Обвиненията, които са повдигнати по отношение на Диана К. са за тежки умишлени закононарушения, като за най - тежкото от тях може да получи наказване отнемане от независимост от 3 до 12 години.
Дияна К. посредством служебния си юрист апелира непрекъснатия си арест и изиска от съда да промени мярката й в по-лека, с цел да се грижи за двете си малолетни деца. Служебният бранител настоя делото да се гледа при закрити врата, само че съдът не почете настояването и остави публицистите в залата.
Представителят на Апелативна прокуратура пледира съдът да удостовери определението на Оценка за съвместимост - Сливен, като акцентира, че Диана К.е главен уредник и основател на закононарушенията. Акцентира върху жестокостта на осъщественото закононарушение незаконно отнемане от независимост и похищенията върху неприкосновеността и здравето на потърпевшия. 
Според държавното обвиняване нейният обществен опит и отговорността й като родител не са подействали възпиращо и не могат да бъдат претекст за желаната смяна на мярката за неотклонение. По думите на очевидци по делото Диана К. постоянно оставяла децата си при други хора, и грижи за тях поставят главно техните татковци. 
В своето определение въззивният състав показва, че не са налице нови условия, които да доведат да смяна на мярката за процесуална насила или да разколебаят обоснованото съмнение, че обвинената е създател на закононарушенията. Тези закононарушения характеризират Диана К. като лице с изключително висока степен на социална заплаха, притежаваща блян да реализиране на користни цели и податливост към експанзия. 
Дияна К. е арестувана под стража по-малко от три месеца и в тази ситуация не е налице несъразмерна дълготрайност на следствието. Не е отпаднала заплахата тя да се укрие заради тежката наказателна глоба планувана в закона и публичната заплаха на самите действия.
Обстоятелствата, че е майка на две малолетни деца и има непрекъснат адрес не са били спънка да извърши закононарушенията, за които е подведена под отговорност, е безапелационна и втората инстанция.
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР