Тя е първата жена, дирижирила опери в Арена ди Верона,

...
Тя е първата жена, дирижирила опери в Арена ди Верона,
Коментари Харесай

Слушаме първата дама, дирижирала в "Арена ди Верона"

Тя е първата жена, дирижирила опери в " Арена ди Верона ", Новия народен спектакъл в Токио и Опера ди Рома. Водила е оркестрите на " Ковънт Гардън ", Болшой спектакъл и Виенската опера.Израснала в Уинипег, Канада, където от дребна учи флейта, пиано и цигулка, още като студентка в " Джулиард " асистира на Клаудио Абадо на фестивала в Залцбург. 

Сега маестра Кери-Лин Уилсън идва у нас и ще застане за пръв път пред националния ни филхармоничен оркестър на 6 февруари. Симфония No 4 на Лудвиг ван Бетовен и Концерт за цигулка и оркестър на Йоханес Брамс са творбите, включени в програмата на вечерта в зала „ България “. Няколко дни преди концерта тя ще репетира с музикантите от Софийската филхармония и надарената цигуларка Нанджу Лий от Южна Корея, която е солист в творбата на Брамс.

Нанджу Лий е дете-чудо, което още на 3 годишна възраст стартира да учи цигулка и пиано, а на 6 към този момент свири в младежкия оркестър на Сеул. Лий е 20-годишна, когато изнася първите си солови концерти за цигулка в " Карнеги Хол " и " Линкълн Център " в Ню Йорк. Младото дарование е притежател на десетки влиятелни интернационалните награди, като последната й присъдена е от международния конкурс " Панчо Владигеров " през 2019 година

Билетите за 6 февруари са на цени от 12 до 25 лв. и се продават на касата на зала „ България “ и в мрежата на " Ивентим ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР