Тя е организирана от Фондация Българска Памет в сътрудничество с

...
Тя е организирана от Фондация Българска Памет в сътрудничество с
Коментари Харесай

Откриват изложбата Варна – град на младите, иновациите и културно-историческото наследство


Тя е проведена от Фондация Българска Памет в съдействие с община Варна. Инсталацията е подарък за жителите и гостите на морската ни столица във връзка завършването на 26-тия Семинар на Фондация Българска Памет и идния Ден на националните будители.

Изложбата ще бъде открита от Моника Панайотова (член на Консултативния съвет на Фондация Българска Памет и някогашен зам.-министър в Министерството за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 г) в петък (30 октомври 2020г.) от 11ч. на Площад " Антон Новак ".

Инсталацията съчетава детайлите на минало и съвремие, на творчество и история, на цифровото и новаторското. Изложбата съставлява самобитен мост сред предишното, сегашното и бъдещето и сред поколенията, запазвайки както загатна за нашите будители жив, по този начин и събуждайки будителска искра в младежите.

Посланията в арт инсталацията са точно идващи от младежите-участници в семинара на Фондация Българска Памет от България, Албания, Република Северна Македония, Сърбия, Украйна и Молдова и те имат за цел да бъдат отпратка за почитание и любов към България и фантазия за заедност в Европа! Затова взехме решение да кръстим изложбата по въпроса на Вазов " Де е е България " и в отговор от самите тях: " там, където има и един българин ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР